Garda Cetății

Publicat în: 
27 aprilie 2018

Spectacolul Gărzii aduce viață între zidurile celei mai mari cetăți din România, ridicate în urmă cu 300 de ani. Prima întâlnire cu Garda din acest sezon turistic are loc în 1 mai.

Ceremonialul schimbului de gardă are loc, la ora 12.00, la Porțile a III-a și a IV-a a fortificației. Ulterior, pe Esplanada Obeliscului vor fi trase primele trei salve de tun din acest sezon turistic în onoarea vizitatorilor.

Istorie vie
Garda austriacă a Cetății are trei corpuri de artilerie, de infanterie și de cavalerie. Militarii sunt echipați în uniforme realizate după modelul celor purtate de armata imperială.


Schimbul de gardă va avea loc zilnic, la miezul zilei, pe tot parcursul sezonului turistic.

Tradiția schimbului de gardă

În epoca în care Cetatea era controlată de armata imperială (1687-1867), de armata austro-ungară (1867-1918), apoi de armata română după anul 1918, perimetrul acesteia s-a distins în peisajul urban al Transilvaniei prin numeroase parade şi ceremonii militare.

În zilele noastre, schimbul gărzii este un moment care bucură locuitorii şi vizitatorii municipiului, căci reconstituie atmosfera de odinioară.

Foto: Ionuț Văidean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram