Golf și tradiție, la Pianu de Jos

Publicat în: 
4 august 2017

Într-un cuvânt, Pianu de Jos înseamnă golf. Și nu de azi, de ieri. Micul sat de pe Valea Pianului se află pe buzele jucătorilor de golf din ţară, şi asta fiindcă deţine cel mai mare teren de golf în aer liber din România. Ia-ţi crosa şi vino în spaţiul mirific de la Pianu, unde sportul se identifică cu natura.

Asemănat de către profesioniști cu vestitul teren de la Augusta din SUA, pentru mărimea și frumusețea sa, terenul de golf de la Pianu de Jos aparţine Clubului de Golf „Paul Tomiţă”, înfiinţat în 1995 de către prinţul Sturdza, de Ioan Bolog şi de vestitul jucător de talie mondială, regretatul Paul Tomiţă. Pe scurt, fără domnia sa nu puteam vorbi de golf, cel puţin la Pianu de Jos.

 

În acele vremuri, terenul era întâiul cu caracter privat din ţară. Dacă, la început, terenul se întindea pe o suprafaţă de 35 ha, cu 9 cupe, acum – ca urmare a creşterii numărului de jucători – a fost extins la 18 cupe și la o suprafață de 70 ha, permiţând competiții mai mari, fluidizarea jocului şi scurtarea timpului de joc. De fapt, vorbim despre cel mai mare teren de golf din țară, singurul cu un parcurs de 18 cupe, fiind unul din cele trei terenuri din România cu ratingul obținut. Terenul are par 72 iar lungimea parcursului este de 6.200 m.

 

De asemenea, caracteristicile importante ale terenului sunt tehnicul şi naturalul, amândouă concurând la succesul unui parcurs unic. Aspectul tehnic este dat de găuri drepte, găuri cu teren denivelat şi în curbă, cât şi de green-uri relativ dificile datorită diametrului mic şi pantelor uşoare. Naturalul şi designul terenului sunt minunate, cu vedere spre Alba Iulia și spre lanțul Apusenilor.

 

Acces la terenul de golf din Pianu de Jos

 

Rută: Alba Iulia – Vințu de Jos (DJ 107 C) – Pianu de Sus (DJ 705 B-DJ 704 A)

Descrierea rutei: terenul de golf se află la circa 25 km de Alba Iulia şi 12 km de Sebeş. Din DN 7 faci stânga la Vințu de Jos pe DJ 704 A și continui până în satul Pianu de Jos. În vecinătatea terenului există helioport.

Distanţă de la Alba Iulia la terenul de golf: 22 km

Durată: aproximativ 40 minute, fără popasuri

Echipament şi servicii: Club House, Driving Range, Pro-Shop, bar, restaurant, Pitching Gren, Putting Gren, secretariat, parcare, caddy master, depozit trusă golf, închirieri golf cart, închiriere troliu.

Sezon: 1 aprilie – 1 noiembrie

 

Florian-Rareș Tileagă

FOTO: O parte a terenului de golf de la Pianu de Jos / Sursa foto: Mihai Lazăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram