Imagini spectaculoase cu cea mai mare Cetate din România în „veșmânt“ alb

Publicat în: 
8 ianuarie 2017

De sus, fiecare Cetate, Catedrală, Palat devin mai spectaculoase, întrucât detaliile îşi dau mâna într-o imagine de ansamblu. Astfel de filmări, realizate cu ajutorul dronelor, au câte ceva din ochiul atotcuprinzător şi zborul planat al păsărilor.

Mult controversata „dronă“ ne oferă imagini spectaculoase, întrucât ne aduce în faţa ochilor o altă perspectivă.  Astfel, a fost  surprinsă și Cetatea Alba Carolina de cameramanul Călin Magda.

Fortificația se conturează, şi de la înălţime, ca un amestec de epoci, de la medievalism, la modernism şi actualitate.

Un alt contur prind de la înălţime şi clădirile emblematice din Alba Iulia, din incinta şi din afara Cetăţii Alba Carolina. În imagini se vede cel mai bine conturul fortificaţiei de tip Vauban ridicată de austrieci în urmă cu 300 de ani, ce se întinde pe o suprafaţă de 110 hectare.

În imagini  apar clădirile simbol din interiorul fortificaţiei:  Catedrala Romano-Catolică-cea mai veche clădire din Cetate; Catedrala Încoronării-aici s-au încoronat Regii României Mari;  Palatul Principilor Transilvaniei-edificiul i-a găzduit pe „craii“ Ardealului în vremea când Alba Iulia era capitala Transilvaniei; Palatul Apor-aici au locuit custodele tezaurului Transilvaniei, Ștefan Apor, comandantul trupelor austriece în Transilvania, Ştefan de Steinville; Universitatea-locul este de mai bine de 700 de ani dedicat culturii și răspândirii cunoașterii; fostul Babilon al Cetății-actualul Muzeu al Unirii; Sala Unirii-locul în care s-a decis Unirea Transilvaniei cu România.

Drona a poposit și peste Bisericuța de lemn ce amintește de șederea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia, ridicată pe locul vechii ctitorii a voievodului, din 1597.

Obiectul„zburător“ a surprins și Poarta a III-a, cea mai impozantă dintre cele șase porți ale fortificației, Poarta de sud a castrului roman, dar și  Piaţa Cetăţii, unde este amenajat Parcul Sărbătorilor de iarnă.

Imaginile în care este surprinsă Cetatea Alba Carolina cu drona se bucură de mare succes în rândul internauților.

https://www.facebook.com/calin.magda.1/videos/1326281767434282/

Dronele au început să fie accesibile tuturor abia în urmă cu câţiva ani.  Înainte, aceste obiecte zburătoare aveau dimensiuni considerabile şi costau şi 30.000 de dolari. Au apărut în ideea de a înlocui cameramanii de televiziune care filmau din elicoptere la diferite evenimente. Erau costuri uriaşe şi presupunea şi personal numeros. Plus că,  existau şi pericole de accidente.

 

Imagine deschidere articol: În prim plan Poarta a III-a Cetății/Sursa: Facebook/Calin Magda

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram