In 2014 Muzeul National al Unirii a strans un numar record de vizitatori

Publicat în: 
10 septembrie 2014

Muzeul National al Unirii de la Alba Iulia, obiectiv turistic istorico-cultural de importanta majora pentru oras, pare sa fie din nou in atentia romanilor dupa o perioada lunga de timp in care interesul turistilor a urmat un trend descendent ingrijorator. Anul 2014 vine cu vesti bune pentru conducerea muzeului, numarul de vizitatori stransi de la inceputul anului si pana la finalul lunii august este de peste 93.000.

In 2013, numarul de vizitatori inregistrati de catre unul dintre cele mai importante obiective turistice istorice si culturale nu doar din Alba Iulia, ci din intreaga tara a fost de 91.000 de vizitatori, cu 2000 mai putin decat numarul de vizitatori inregistrati in primele 8 luni ale lui 2014.

Conform reprezentantilor muzeului, adevarata surpriza a fost luna august, pe parcursul careia s-au strans o treime din numarul total de vizite cumulate pe parcursul intregului an. Cresterea este spectaculoasa nu doar prin comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent, ci si privind evolutia anuala incepand cu datele din 2007 spre exemplu, cand muzeul a fost vizitat de doar 57.000 de vizitatori.

Reprezentantii MNU (Muzeul National al Unirii) din Alba Iulia sunt convinsi ca aceasta crestere neasteptata se datoreaza atat reabilitarii cetatii Alba Carolina prin fonduri europene, cat si manifestarilor culturale care au avut loc in interiorul Cetatii pe toata durata verii. Activitati precum schimbul garzilor si spectacolele puse in scena de Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum si Lupii Apoulonului atrag turistii la cetate, iar acestia viziteaza implicit si muzeul.

Muzeul National al Unirii gazduit in cladirea veche de peste un secol este unul dintre cele mai importante obiective turistice istorico-culturale din Romania in mod special prin semnificatia sa istorica dar si prin colectiile impresionante de bunuri culturale unicate si tezaur romanesc.

Sala Unirii, spatiu ce adaposteste o expozitie permanenta dedicata Marii Uniri de la 1918 poate fi vizitata gratuit pe cand accesul in restul muzeului necesita plata unui bilet cu valoare de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru elevi, studenti si pensionari.

Reprezentatii MNU declara ca s-a observat inclusiv o crestere in numarul turistilor straini odata cu avansul lucrarilor de reabilitare a Cetatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram