In cetatea Alba Iulia se va construi un skatepark

Publicat în: 
3 octombrie 2014

Pentru a demonstra ca in planurile de dezvoltare si modernizare a orasului administratia locala nu i-a uitat nici pe tineri, in Cetatea Alba Carolina se va construii un skatepark special amenajat si dedicat sporturilor cu rolele, skateboard-ul sau bicicleta. Proiectul a starnit un val neasteptat de entuziasm inca de la primele mentiuni in presa si are alocat un buget in valoare determinata de aproape 3 milioane de lei.

Proiectul a fost demarat prin licitatia pentru achizitionarea contractului "Amenajarea SkatePark - Cetatea Alba Carolina - Contragarda Bastionului Sf. Elisabeta, Municipiul Alba Iulia - Proiectare, executie si Asistenta Locala" care a avut loc la jumatatea anului 2013, insa a intampinat rapid probleme, inclusiv ridicarea unor contestatii din partea SC Sport Play Systems SRL din Turda si SC Lancrajan Franchini Gheorghe Corneliu SRL. Contestatia formulata la inceputul lunii august 2014 a fost respinsa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor pe motiv de argumentare nefondata.

Astfel, lucrarile care vor fi demarate cel mai probabil luna aceasta, in prag de octombrie 2014, vor fi realizate asa cum prevedea contractul semnat initial de catre compania General Game din Santimbru. Referitor la intarzierea lucrarilor, primarul Mircea Hava declara:

"Intr-o situatie de dorit, fara atatea poticniri si contestatii am fi fost azi intr-o stare avansata de construire a skatepark-ului. Speram ca vremea sa ne permita sa executam in urmatoarea perioada lucrari ce se vor desfasura sub cota actuala de calcare cu tot ce inseamna asta. Cele 5 luni estimate pentru finalizare inseamna eficienta, dar si eficienta poate fi supusa de conditiile meteo."

Alba Iulia va avea un skatepark modern pana in 2015

Pana la finalul lunii septembrie 2014 ordinul pentru inceperea lucrarilor va fi emis. Se estimeaza ca intreg procesul va dura in jur de 5 luni la care se adauga viitoare intarzieri ce pot fi cauzate de vreme nefavorabila.

Pentru amenajare contractorul General Game are la dispozitie 1868 de metri patrati care includ diverse structuri in jurul carora va fi proiectat parcul in sine: alei, jardiniere, zone verzi si mobilier urban. Se planuieste realizarea unui spatiu cu suprafata terasata, variat accidentata, planuri inclinate si balustrade specifice pentru skateboard, role sau BMX. Cele mai inalte rampe vor ajunge pana la inaltimea de 2,50 metri. In aceasta privinta reprezentantii primariei declara:

"Albaiulienii si turistii, in principal iubitorii sporturilor pe role, skateboard sau biciclete, vor avea un spatiu special amenajat ca raspuns al unei nevoi exprimate in repetate randuri catre administratia locala."

Nu toata lumea este convinsa de initiativa, opozitia acuza administratia locala de cheltuieli mult prea mari pentru acest proiect insa mare parte din sumele necesare pentru finalizarea skatepark-ului din cetate sunt in realitate obtinute prin fonduri europene. In timp ce pe plan politic exista nemultumiri, opinia publica se arata incantata de initiativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram