Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Incursiune in muzica si lumea lui J.S. Bach, la Alba Iulia

Incursiune in muzica si lumea lui J.S. Bach, la Alba Iulia

Publicat în: 11 oct.. 2016
Autor: Municipiul Alba Iulia

 

Intalnirea publicului din Alba Iulia cu muzica compozitorului Johann Sebastian Bach va fi „mediata“ de  violonistul Mircea Lazar, artist care a sustinut numeroase concerte in Romania, America, Marea Britanie, fiind membru titular la Orchestrei New World Simphony din Miami, SUA.

„Daca ni-i imaginam pe marii compozitori sub forma unui lant de munti, atunci Bach isi inalta culmea departe, deasupra norilor, unde toate razele arzatoare ale soarelui aluneca pe suprafata de o albeata orbitoare a invelisului ei de gheata. Asa este Bach, limpede si stralucitor ca cristalul“. Asa a surprins Gorki, in imagini poetice, personalitatea marelui Bach, a carui opera se ridica pe culmile perfectiunii.

O incursiune in lumea si muzica marelui Bach va face violonistul Mircea Lazar, in cadrul evenimentului „Bach in Pub“, ce va avea loc joi, 13 octombrie 2016, de la ora 18.00, in Art Café Downtown.

Artistul mizeaza pe interactiunea cu publicul. Fiecare piesa cantata va fi introdusa prin cate o poveste scurta. Atmosfera din pub va fi „condimentata“ apoi cu discutii libere pe teme ca: personalitatea lui Bach, viata unui muzician, muzica clasica, activitatea artistica din Alba Iulia.

Violonistul va interpreta patru dansuri si uluitoarea „Ciaccona“ din  „Partita in Re Minor pentru vioară solo“.

Intrarea este libera.

„Bach in Pub“ se inscrie in categoria evenimentelor prin care artistul vrea sa interactioneze si de aproape cu ascultatorul, spectatorul, nu numai de pe scena.

mircea-lazar

 

„Pregatim mai multe evenimente in viitor si ne dorim sa fie tot mai multe. Facem asta pentru a ne simți bine si a trai momente deosebite in mod constant“, declara artistul.

Vioara lui Mircea Lazar va rasuna in Alba Iulia si dumnica, 16 octombrie 2016, de la ora 19.30, in cadrul unui spectacol energizant de muzica baroca, o curatare sufleteasca prin muzica lui Bach si Vivaldi.

De aceasta data, scena va fi Catedrala Romano-Catolica!

 

 

Vă invităm să ne bucurăm de sunete divine!

 

Surse foto: Facebook/Mircea Lazar.violonist

https://ro.wikipedia.org/wiki/Johann_Sebastian_Bach

https://www.facebook.com/pages/Art-Cafe-Downtown

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia