Infoschi Arieșeni – 24-28 martie 2019

Publicat în: 
23 martie 2019

Se schiază, la Arieșeni, în ciuda impresiei generale că zăpada de la munte s-a topit. Nu, nu s-a topit, ba chiar mai mult, ea sfidează primăvara care s-a instalat la oraș. Pârtiile sunt încă acoperite de omăt gros, așa că nu mai pierdeți timpul: s-ar putea să trăim ultimele zile de sezon, în Apuseni. Haideți la schi!

 

- Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

- Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

- Lungime totală a pârtiilor existentes: 2 km

- Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

- Altitudine maximă: 1.400 m

- Tunuri de zăpadă: da

- Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

- Nocturnă: da

- Pârtii pentru sănii: da

- Semnal mobil: toate rețelele

 

Evaluare generală: primăvara a venit și la Arieșeni, dar nu a provocat mari schimbări pentru sezonul de schi. Se poate încă schia în bune condiții, având în vedere că stratul este consistent. Nu mai pierdeți timpul, bucurați-vă de schi cât se mai poate!

 

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

 

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

 

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: în ciuda încălzirii din ultimul timp, cele două pârtii de la Arieșeni au zăpadă incredibil de multă și de bună. Se schiază în cele mai bune condiții, iar sezonul continuă, cu siguranță.

 

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 24-28 martie 2019, vreme frumoasă pentru schi. Vom avea un weekend cu mult soare, urmând ca de luni să se răcească și chiar să ningă. Valorile termice se vor încadra între -5 și 10 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată de condițiile meteo. Iată, pe scurt, cum va fi vremea pe zile:

- Duminică, 24 martie: vânt slab, cer senin

- luni, 25 martie: vânt foarte puternic, cer noros

- marți, 26 martie: vânt foarte puternic, cer noros, șanse de ninsoare

- miercuri, 27 martie: vânt slab, cer noros, șanse de lapoviță și ninsoare

- joi, 28 martie: vânt slab, cer senin

 

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

 

Florian-Rareș Tileagă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram