Infoschi Arieșeni – 29-31 martie 2019

Publicat în: 
28 martie 2019

La munte, primăvara e mai albă decât v-ați aștepta, iar Arieșeniul este un loc care poate confirma asta. Vechea stațiune a Apusenilor este în continuare albă, adică încărcată de zăpadă, și perfect pregătită pentru schiori. Așadar, da, se schiază încă la Arieșeni, iar drumul până acolo, din Alba Iulia, nu vă ia decât 2 ore și jumătate. Poftiți la schiul de primăvară!

 

- Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

- Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

- Lungime totală a pârtiilor existentes: 2 km

- Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

- Altitudine maximă: 1.400 m

- Tunuri de zăpadă: da

- Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

- Nocturnă: da

- Pârtii pentru sănii: da

- Semnal mobil: toate rețelele

 

Evaluare generală: la Arieșeni, sezonul continuă în pofida primăverii. Zăpada pârtiilor este, în mod firesc, din ce în ce mai greoaie, dar rămâne perfect schiabilă. Este, până la urmă, final de martie, așadar încălzirea aerului și-a spus cuvântul.

 

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

 

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

 

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: pârtiile de la Arieșeni încă rezistă, în ciuda încălzirii de la început de primăvară. Zăpada este în curs de topire, dar aceasta nu înseamnă că nu se va mai putea schia. Omătul este, încă, din belșug, iar sezonul de schi continuă, la Arieșeni, cât timp cât vor mai fi turiști doritori să schieze.

 

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 29-31 martie 2019, vreme excelentă pentru schi. Va fi un weekend cu cer senin și mult soare, cu multă căldură și vânt slab. Valorile termice se vor încadra între 0 și 13 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată de condițiile meteo. Iată, pe scurt, cum va fi vremea pe zile:

- vineri, 29 martie: vânt slab, cer senin

- sâmbătă, 30 martie: vânt slab, cer senin

- Duminică, 31 martie: vânt slab, cer senin

 

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

 

Florian-Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram