Infoschi Șureanu – 21-28 februarie 2019

Publicat în: 
20 februarie 2019

Dacă te uiți în calendar, e final de iarnă. Dacă te uiți pe geam, e începutul ei. De fapt, la Șureanu e iarnă 100%. Zăpadă e câtă vrei, pârtiile sunt mai bune ca-n decembrie, iar de schiat, se schiază în neștire. E și motivul pentru care vă chemăm aici, sus: să vă dați în neștire, pe pârtii imaculate, bine bătute. Vezi poza de mai sus.

 

- Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

- Pârtii funcționale: 10 (sau mai puține, în funcție de starea vremii)

- Lungime totală a pârtiilor existente: 12 km

- Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

- Altitudine maximă: 2.010 m

- Tunuri de zăpadă: nu

- Webcam: http://schi-sureanu.ro/index.php/camere-live

- Nocturnă: nu

- Pârtii pentru sănii: da

- Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

 

Evaluare generală: zăpada nu a dispărut de la munte, spre suprinderea celor de la oraș, care au avut parte, recent, de zile foarte călduroase. Din contră, zăpada a rămas la fel de multă pe pârtiile de la Șureanu, iar iarna urmează să își arate din nou „colții”. Urmează ninsori și ger năprasnic, așadar o revenire în forță a iernii, cel puțin la munte. Pârtiile sunt, acum, perfecte pentru schi, iar drumul de la Oașa la pârtii este practicabil de către orice tip de mașină. Cu toate că vorbim despre sfârșitul calendaristic al iernii, totuși pare a fi începutul ei. Pentru actualizări periodice, urmăriți site-ul domeniului: www.schi-sureanu.ro

 

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

 

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Între barajul Tău și barajul Oașa există multe porțiuni cu gropi în asfalt, așadar vă recomandăm să fiți prudenți.

 

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): între lacul Oașa și Luncile Prigoanei nu a avut loc nici o acțiune de deszăpezire. Drumul este îngust, înghețat, cu puține refugii, dar practicabil. Din Luncile Prigoanei până la pârtii drumul a fost deszăpezit eficient și prezintă refugii. De asemenea, drumurile care duc la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei au fost deszăpezite. Recomandăm să aveți pregătite lanțurile, mai ales pentru că vor urma ninsori, care pot acoperi drumul cu multă zăpadă.

 

Pârtii și instalații de cablu: în prezent, pârtiile au zăpadă suficientă pentru acest final de februarie. În plus, vor urma ninsori și ger, ceea ce va garanta o bună continuare a sezonului, la Șureanu. Dacă numărul de turiști va fi suficient de mare, vor fi pornite toate instalațiile (telescaunul și cele două teleschiuri), precum și pârtiile pe care acestea le deservesc. Totuși, în cazul în care numărul de schiori va fi foarte mic (sub 30 persoane), telescaunul va rămâne oprit. Din păcate, zonele de off-piste nu sunt sigure încă pentru schi și snowboarding. Zăpada este frământată și înghețată, tip crustă. Probabil că după ninsorile din aceste zile vom avea un strat proaspăt de powder în off-piste.

 

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 21-28 februarie 2019, vreme relativ bună pentru schi. Va ninge, va viscoli, după care se va răci brusc, iar cerul va deveni din nou senin. Temperaturile vor scădea până la -18 grade Celsius. Vremea, pe zile, va fi astfel:

- joi, 21 februarie: vânt slab, cer parțial senin

- vineri, 22 februarie: viscol, ninsoare

- sâmbătă, 23 februarie: vânt puternic, cer senin

- duminică, 24 februarie: vânt slab, cer senin

- luni, 25 februarie: viscol, ninsoare

- marți, 26 februarie: vânt puternic, cer înnorat

- miercuri, 27 februarie: vânt puternic, cer senin

- joi, 28 februarie: vânt slab, cer parțial înnorat

 

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurante la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont, SMURD și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

 

Florian-Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram