Intersectii din Alba Iulia in care turistii ar trebui sa fie atenti

Publicat în: 
10 septembrie 2014

Fiecare mare oras sufocat de trafic are cateva zone, in mod special intersectii cunoscute pentru potentialul de accidente. Din acest punct de vedere nici Alba Iulia nu face exceptie, in oras existand conform statisticilor nu mai putin de 3 intersectii in care anual se inregistreaza accidente, de la cele minore pana la cele ceva mai grave. Pentru turistii aflati in oras sau doar prin trecere, politia rutiera locala are gateva sfaturi legate de zonele in care se recomanda atentie sporita.

Fiecare dintre intersectiile pericol din Alba Iulia sufera de o eroare de proiectare adesea exploatata de soferi si dificil de navigat pentru turistii nefamiliarizati cu zona. Autoritatile promit ca vor lua masuri insa in ultimii 4 ani unele dintre aceste intersectii au ramas aproape neschimbate, iar bilantul accidentelor continua sa creasca. In altele insa, precum intersectia Bulevardului Republicii cu strada Gheorghe Sincai si Bulevardului Horea cu Calea Motilor s-au luat masuri instalandu-se sensuri giratorii care descongestioneaza traficul si au redus simtitor numarul de incidente produse in aceste zone.

Conform unei analize realizate de Biroul Rutier Alba Iulia, in topul intersectilor din oras unde se recomanda atentie sporita turistilor dar si albaiulienilor se disting cel putin 3 zone cu risc pentru producerea de accidente rutiere:

1. Intersectia DJ 107 C cu soseaua ocolitoare a municipiului. Aceasta intersectie in cruce aflata pe drumul din Alba Iulia ce duce catre Drambar este un loc in care cauza cea mai frecventa a accidentelor este o combinatie intre viteza excesiva si lipsa de vizibilitate dinspre directia Drambar catre oras, totul datorita trecerii de cale ferata.

2. Intersectia DN1 cu Str Biruintei. Aceasta intersectie aflata la iesirea din oras este un loc in care accidentele se produc datorita neatentiei soferilor care ies de pe strada Biruintei fara a se asigura corespunzator. In aceasta zona albaiulienii continua sa ceara insistent autoritatilor locale introducerea unui sens giratoriu care sa rezolve problema.

3. Intersectia drumul judetean 107 C cu str Regimentul V Vanaturi este o intersectie aflata imediat dupa podul de trecere peste Mures, loc in care desi carosabilul este marcat cu banda continua, soferii se folosesc de o scurtatura catre localitatea Ciugud incalcand regulile de circulatie astfel ca turistii care vin din acesta directie trebuie sa dea atentie sporita traficului din intersectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram