Stiati ca? .. Iosif Ivanovici, supranumit “Regele Valsului Romanesc”...

Publicat în: 
13 septembrie 2014

Stiati ca Iosif Ivanovici, supranumit “Regele Valsului Romanesc” s-a nascut la Alba Iulia in anul 1845 pentru a cuceri mai apoi intreaga lume cu valsurile sale?

Cea mai cunoscuta opera a sa, “Valurile Dunarii” a fost scrisa in 1880, iar in 1889 acesta a castigat premiul I dintre mai mult de 100 de compozitori pentru marsul de defilare compus pentru tarul Alexandru, conducatorul Rusiei din acea perioada.

Cunoscut si ca Ion Ivanovici, marele compozitor s-a facut remarcat atat in calitate de clarinetist dar si de dirijor, compunand in principal muzica militara si muzica usoara, in mod special valsuri.

Cariera lui Iosif Ivanovici a fost inspirata inca din copilarie de apartenenta sa la Fanfara Regimentului 6 din Galati unde si-a cultivat gustul si talentul pentru muzica militara. Tot in cadrul unei fanfare militare a avut si prima sa experienta ca dirijor. In anul 1900 compozitorul ajuns la gradul de ofiter a fost numit in functia de Inspector General al Muzicilor Militare din Romania. In ciuda pasiunii sale pentru muzica militara, Iosif Ivanovici ramane cunoscut in principal ca unul dintre cei mai mari compozitori de vals vienez alaturi de nume sonore precum Johann Strauss. Acesta si-a pus semnatura pe peste 350 de piese pentru care cea mai cunoscuta este “Valsurile Dunarii” adesea gresit atribuita unor compozitori precum Strauss.

2 comments on “Stiati ca? .. Iosif Ivanovici, supranumit “Regele Valsului Romanesc”...”

  1. Aici am citit despre autor ca fiind născut în Alba Iulia,iar pe Wikipedia scrie în Timișoara,prin urmare care este adevărul ?!

    1. Cautati pe surse sigure si veti vedea ca toti spun fara echivoc ca Ivanovici s a nascut la Timisoara.chiar si nepotul acestuia afirma acesta.
      Articolul ac3eta este mincinos! Si rau intentionat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram