În ochii altora

Acasă / Jurnal de calatorie in Alba Iulia, relatat de peregrinprinlume.com

Jurnal de calatorie in Alba Iulia, relatat de peregrinprinlume.com

Publicat în: 26 apr.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Articolul incepe cu rememorarea nostalgica a lectiilor de istorie din clasele primare care vorbesc despre Marea Unire de la Alba Iulia din 1918, citandu-l pe Lucian Blaga. Acesta descria emotia marelui moment prin strigatul sincer si inocent de copil, „Traiasca Romania dodoloata!

Ajuns pentru prima data la Alba Iulia in 2008, autorul acestui articol povesteste despre scurta vizita prin oras si Cetate, trecere ce l-a lasat cu dorinta de a revizita acest loc pentru a se bucura pe deplin de frumusetea si atmosfera Cetatii revigorate, readusa la gloria din momentul inaugurarii. Mai mult decat locurile superbe, autorul se declara emotionat de istoria pe care zidurile de aici o pastreaza, o istorie milenara ce urmareste soarta acestui neam din timpul dacilor, al stapanirii romane, pana la Mihai Viteazu, Imperiul Austro-Ungar si Marea Unire de la 1918.

Sunt descrise pe rand traseele turistice, dar si obiectivele sau cladirile istorice ce nu trebuie ratate la o vizita prin oras si Cetate.

Jurnalul de calatorie de pe PeregrinPrinLume.com se incheie cu indemnul la vizita pentru fiecare roman pentru ca „istoria zbuciumata a acestei tari” sa se „desfasoare sub privirea” calatorului, sub forma marturiilor tacute ale zidurilor, cladirilor si vestigiilor de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia