Jurnal de calatorie in Alba Iulia, relatat de peregrinprinlume.com

Publicat în: 
26 aprilie 2015

Articolul incepe cu rememorarea nostalgica a lectiilor de istorie din clasele primare care vorbesc despre Marea Unire de la Alba Iulia din 1918, citandu-l pe Lucian Blaga. Acesta descria emotia marelui moment prin strigatul sincer si inocent de copil, "Traiasca Romania dodoloata!"

Ajuns pentru prima data la Alba Iulia in 2008, autorul acestui articol povesteste despre scurta vizita prin oras si Cetate, trecere ce l-a lasat cu dorinta de a revizita acest loc pentru a se bucura pe deplin de frumusetea si atmosfera Cetatii revigorate, readusa la gloria din momentul inaugurarii. Mai mult decat locurile superbe, autorul se declara emotionat de istoria pe care zidurile de aici o pastreaza, o istorie milenara ce urmareste soarta acestui neam din timpul dacilor, al stapanirii romane, pana la Mihai Viteazu, Imperiul Austro-Ungar si Marea Unire de la 1918.

Sunt descrise pe rand traseele turistice, dar si obiectivele sau cladirile istorice ce nu trebuie ratate la o vizita prin oras si Cetate.

Jurnalul de calatorie de pe PeregrinPrinLume.com se incheie cu indemnul la vizita pentru fiecare roman pentru ca "istoria zbuciumata a acestei tari" sa se "desfasoare sub privirea" calatorului, sub forma marturiilor tacute ale zidurilor, cladirilor si vestigiilor de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram