Jurnalistii straini considera ca Alba Iulia poate reprezenta tara mai bine decat "Dracula"

Publicat în: 
29 martie 2015

In urma unei vizite la Cetatea Alba Carolina a unui grup de jurnalisti straini, acestia au declarat ca Alba Iulia si Cetatea pot lua locul unui simbol romanesc foarte cunoscut in strainatate, mitul lui Dracula. Vizita a fost organizata in cadrul unui tur de informare organizat de Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului.

Vizita in Cetate a starnit reactii pozitive dintre cele mai diverse din partea jurnalistilor straini. "Este cel mai frumos loc pe care l-am vazut pana acum in Romania" declara un jurnalist italian de la La Republica, pe cand o colega a sa de la TTG Italia a facut o declaratie de senzatie in presa locala: "Cetatea Alba Carolina are mai mult potential decat Dracula insusi. Este o reconstructie cum putine sunt in Italia."

Jurnalistii straini au apreciat si ospitalitatea romanilor cu care s-au intalnit pe parcursul calatoriei. O jurnalista din Israel, Sylvia Lief, si-a exprimat regretul in ceea ce priveste lipsa de timp, declarand ca ar fi vrut sa petreaca mai mult timp in zona pentru a putea cunoaste localnicii. La final, aceasta a spus: "Ceea ce este insa cel mai important este ca ne dorim sa revenim in Romania si sa luam lucrurile pe indelete. Nu am avut acest sentiment in fiecare tara vizitata."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram