La Alba Iulia va exista un muzeu de arta religioasa

Publicat în: 
15 decembrie 2014

Investitia al carui proiect a fost facut public la inceputul lunii decembrie 2014 se va ridica la peste doua milioane de euro. Este vorba despre un muzeu dedicat icoanelor si altor tipuri de arta religioasa ce se va afla in imediata apropiere a catedralelor ortodoxe si romano-catolice din Alba Iulia, in cladirea spitalului de neurochirurgie.

Muzeul ce va fi finalizat pana la sfarsitul lui 2015 sau in primele luni ale lui 2016 va expune icoane, carti ilustrate bisericesti si alte elemente de arta religioasa ce vor incuraja cu siguranta turismul religios in zona.

Conform presedintelui Consiliului Judetean Alba, succesul proiectului tine in principal de o buna colaborare cu Primaria Alba Iulia, o colaborare despre care acesta se declara optimist luand in considerare faptul ca municipiul urmeaza deja un plan de exploatare a potentialului turistic, iar un astfel de proiect nu poate decat sa ajute. Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba declara:

"Este un proiect pe care multi il asteapta. Este un efort pe care trebuie sa-l facem cu totii, pentru ca avem o traditie si avem continuare la acesta traditie."

Proiectul, in valoare de 2,1 milioane de euro, va fi realizat din fonduri norvegiene si a fost castigat de consiliul judetean Alba impreuna cu Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, care le este subordonat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram