Lista investitiilor pentru amenajare si modernizare in Alba Iulia de care se vor putea bucura turistii

Publicat în: 
11 septembrie 2014

Consiliul Local Alba Iulia s-a intrunit pe data de 22 august pentru o sedinta ce a avut ca scop prezentarea obiectivelor de investitie pentru cea de-a doua jumatate a anului 2014. In plan pentru bugetul ramas pe anul acesta sunt continuarea lucrarilor deja demarate precum modernizarea zonei de agrement Schit, amenajarea unui skatepark sau continuarea restaurarii cetatii Alba Carolina, dar si demararea unor noi proiecte precum instalarea de sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului.

Lista lunga de investitii si modernizari pe anul 2014

Proiectul discutat la sedinta Consiliului Local Alba Iulia de pe data de 22 august a vizat aprobarea folosirii excedentului de la bugetul local pe anul 2013 pentru finantarea lucrarilor de modernizare si reabilitare din oras pe anul 2014. Se va pune accent pe cateva proiecte considerate de maxima importanta si se va lucra in paralel pe un numar de peste 20 de alte initiative de mica anvergura.

Pe lista celor mai importante investitii in Alba Iulia din a doua jumatate a lui 2014 se afla proiecte despre care se discuta in mod curent in presa ultimei perioade.

Zona de agrement Schit, un proiect in valoare de peste 17 milioane de lei pentru care in 2014 s-a alocat un buget de 25.000 de lei in care intra revizuirea proiectului. Administratia locala are in plan transformarea acestei zone intr-o zona de relaxare pentru albaiulieni dupa investitiile in Bazinul Olimpic, pista de biciclete si parcul dendrologic.

Parcul dendrologic va fi in continuare obiectiv de investitii pentru valorificarea obiectivelor turistice naturale din zona parcului, Valea Popii si zona Mamut, obiective carora li s-au alocat aproape 12 milioane de lei dintre care aproape 6 milioane doar pe 2014.

In proiect este si amenajarea skatepark-ului din Cetatea Alba Carolina. Parcul va fi echipat cu platforme, suprafete accidentate, rampe, terase si balustrade pentru role, skateboard si bmx.

Tot in Cetate se lucreaza in continuare la restaurarea si consolidarea bastioanelor, ravelinelor si componentelor artistice ale zidurilor. Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri in valoare de 16 milioane de lei dintre care aproximativ 1 milion pentru 2014.

Un ultim obiectiv in topul 5 de pe lista Administratiei Locale ar fi Caminul Cultural Paclisa, obiectiv in valoare de 3 milioane de lei care asteapta finalizarea actelor pentru amplasament si pentru care lucrarile ar trebui sa inceapa in luna septembrie cu fonduri de jumatate de milion de lei alocate pe 2014.

Se vor investi sume considerabile si in obiective precum locuinte sociale, certificare energetica pentru cladiri publice, reabilitare si extindere zone de iluminat, extindere retea canalizare pe strazile Varesse, Nazareth Illit, Valea Popii si refunctionalizarea zonei centrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram