Mamut Bike Race

Publicat în: 
27 iulie 2015

In zona Mamut a Parcului Dendrologic "Dr. Ion Vlad" din Alba Iulia a fost amenajata o impresionanta pista pentru ciclism, supranumita "Transalpina biciclistilor". Pentru a fi valorificata, incepand de anul acesta, pista va fi locul de desfasurare a unei competitii destinate sportivilor amatori, pregatiti pentru abordarea traseelor montane de dificultate medie.

Evenimentul este organizat de Bicheru Cycling in colaborare cu Primaria Municipiului Alba Iulia si va avea loc pe data de 12 septembrie 2015.

Fiind o competitie din categoria cross-country, aceasta se va desfasura in mare parte prin padure, iar traseul va include atat noua pista de biciclete, cat si zone de pamant, bolovanis, pietris si iarba, situate pe drumuri forestiere si turistice. Participantii se vor putea bucura de zone de belvedere asupra Albei Iulia si de o panorama asupra Pietrelor Ampoitei si Pietrei Craivii, de la 765 m altitudine. Momentan se cunoaste faptul ca lungimea traseului va fi de aproximativ 30 km, iar startul se va da la baza de agrement din zona Mamut, insa traseul definitivat va fi anuntat oficial in saptamanile urmatoare, pana la data de 23 august 2015.

Competitia in aer liber va avea 4 categorii de varsta la Masculin si 2 categorii la Feminin, iar primii 3 participanti din fiecare categorie vor primi premii in bani, medalii, diplome si produse din partea sponsorilor. Varsta minima de participare este de 14 ani.

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, considera ca organizarea acestui eveniment va creste interesul turistilor:

"Acest gen de competitie poate arata un alt mod de a vizita Alba Iulia."

Iata un scurt film de prezentare, care cuprinde imagini cu "Transalpina de Mamut":

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram