În ochii altora

Acasă / Mircea Cartarescu: „Cetatea dezgropată și renovată e o minune”

Mircea Cartarescu: „Cetatea dezgropată și renovată e o minune”

Publicat în: 11 iun.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Mircea Cartarescu a acordat un interviu cu ocazia organizarii targului de carte „Alba Transilvania” in cadrul caruia a vorbit despre Alba Iulia ca despre „un oras foarte cultural„. Marele scriitor povesteste in cadrul interviului ca a vizitat Alba Iulia in anul 2014, dupa 2 decenii, iar schimbarile i s-au parut colosale, de parca „cetatea a aparut miraculos din pamant si e unul dintre cele mai frumoase locuri ale Europei in acest moment„.

Pe langa frumusetea locurilor si de schimbarile aduse de proiectele de renovare, Mircea Cartarescu a vorbit si despre numarul de oameni prezenti la festivalurile si manifestarile de cultura, inclusiv la targul de carte, pentru ca acest interes pentru tot ceea ce tine de cultura si literatura dovedeste o schimbare a orasului din interior, pornind de la oamenii de aici, o schimbare de care este nevoie la nivel national, pentru ca, explica marele scriitor, „cultura e o chestiune de siguranta nationala, de sanatate si igiena nationala„.

In urma vizitei sale la Alba Iulia de anul acesta, Mircea Cartarescu a postat o serie de poze pe pagina sa oficiala de Facebook, fotografii care il infatiseaza impreuna cu familia, plimbandu-se in postura de turisti prin Cetate. Acesta a scris pe pagina de Facebook:

„Zile relaxate la Alba Iulia. Cetatea dezgropata si renovata e o minune in sine, pe langa minunea ca se mai intampla si ceva bun in Romania.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia