Muzeul Unirii din Alba Iulia a inregistrat un numar record de vizitatori in 2014

Publicat în: 
20 ianuarie 2015

La final de 2014, Muzeul National al Unirii de la Alba Iulia a anuntat un numar record de vizitatori, 130.000 fata de doar 71.594 pentru intreg anul 2012. Recordul se datoreaza in mare parte incheierii lucrarilor de restaurare la Cetatea Alba Carolina si promovarea orasului Alba Iulia in urma intrarii in proiectul EDEN, castigarii titlului de destinatie europeana de excelenta si alte premii si mentiuni in presa de specialitate nationala si internationala.

Dublarea numarului de vizitatori fata de 2012 nu vine insa ca o surpriza, in conditiile in care, conform evidentelor tinute de personalul responsabil al Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, numarul de vizitatori este intr-un trend ascendent inca din anul 2010 si sunt deja prezente semnele ca acest trend se va pastra si in 2015.

Printre evenimentele care contribuie la fluxul de vizitatori se numara si initiativele de reconstituire ale Legiunii a XIII-a Gemina si Lupilor Apulonului, Noaptea Muzeelor sau numeroasele evenimente si festivaluri precum Zilele Orasului, Festivalul Dilema Veche sau Festivalul Roman Apulum. Cele mai aglomerate luni ale muzeului  (iulie si august) se suprapun in mod deloc surprinzator cu o mare parte dintre aceste evenimente.

Declaratia oficiala a reprezentantilor muzeului informeaza:

"Muzeul National Al Unirii din Alba Iulia a inregistrat in anul 2014 un numar record de vizitatori, respectiv 130.927. Cifra este impresionanta daca tinem cont ca fata de anul 2013, in anul ce tocmai s-a incheiat au fost cu 40.387 mai multi vizitatori."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram