Noaptea în care istoria prinde viața

Publicat în: 
22 mai 2015

Persoanele care au vizitat anul acesta Muzeul National al Unirii au avut parte de o surpriza: aproape 80 de personaje au transformat acest eveniment intr-o noapte a istoriei vii. Ajunsa la cea de-a 6-a editie, Noaptea Muzeelor de anul acesta de la Alba Iulia a cuprins cele mai ample evenimente din orice editie de pana in momentul actual.

Albaiulienii si turistii care au fost prezenti la eveniment au avut ocazia sa se intalneasca cu dacii si romanii, dar si personaje usor de recunoscut din istoria tumultoasa a acestor locuri: Mihai Viteazul, Horea, Regele Ferdinand si Regina Maria. Angajatii impreuna cu voluntarii au intrat atat de bine in pielea personajelor incat vizitatorii au ramas profund impresionanti, declarand ca aceasta initiativa a fost un adevarat succes. Reprezentatii Muzeului National al Unirii au declarat:

"Prin evenimentul Noaptea Muzeelor - Noaptea in care istoria prinde viata, am incercat sa marcam si noi Noaptea Europeana a Muzeelor si prin personajele pe care noi le interpretam am incercat sa dam viata obiectelor, exponatelor care se afla in vitrina, acelor artefacte care sunt mute, nu spun mare lucru, nu isi spun povestea. Anul acesta avem mai multe locatii pentru Noaptea Muzeelor, avem patru locatii si mai multe surprize pentru vizitatori. Avem un atelier de creat icoane, un atelier de batut monede dacice, un altul de batut monede romane. Avem un sat dacic cu o fierarie tipic dacica, avem spectacole de muzica, spectacole de dans si speram ca anul acesta sa aducem in muzeu si mai multi turisti decat anul trecut.”

Evenimentul a inceput cu o parada a personajelor istorice pentru ca mai apoi vizitatorii sa aiba ocazia sa afle detalii despre diverse ere istorice ce si-au lasat amprenta in povestea si arhitectura orasului direct de la personajele istorice autentice. Horea a povestit despre viata iobagilor, in Sala Unirii Regina Maria si Regele Ferdinand I au spus povestea incoronarii, iar in muzeul Principia s-au organizat jocuri si dansuri romane pentru vizitatori.

Nici Avram Iancu nu a lipsit de la eveniment, Directorul adjunct al Muzeului Unirii din Alba Iulia preluand rolul conducatorului revolutiei de la 1848.

Foto: O parte dintre personajele istorice în fața Sălii Unirii/Sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram