Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Numarul de turisti din Alba Iulia a intrat pe un trend ascendent

Numarul de turisti din Alba Iulia a intrat pe un trend ascendent

Publicat în: 24 oct.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Restaurarea Cetatii Alba Carolina si numeroasele investitii facute de administratia locala prin finantare europeana au suflat din nou viata intr-un oras cu un imens potential turistic. Doar Cetatea a adunat anul acesta un procent semnificativ de vizitatori, procent in crestere fata de anul 2013 si, desi sezonul estival s-a sfarsit, se asteapta ca in lunile de iarna numarul de turisti care aleg Alba Iulia pentru citybreak sa nu fie deloc neglijabil.

60.000 de turisti in judetul Alba pana in Iulie, majoritatea in Alba Iulia

Din cei 60.000 de turisti inregistrati de lanturile hoteliere din judetul Alba cei mai multi s-au concentrat in municipiu. Cresterile sunt semnificative fata de 2013, este vorba de aproximativ 5% cu o perioada medie de sedere de 2 zile. Cea mai buna luna pentru turismul din zona a fost luna Iulie din statisticile puse la dispozitie pana in acest moment.

Cresterea fara precedent a numarului de turisti din Alba Iulia este pusa pe seama dezvoltarii rapide a zonei, iar analistii preconizeaza ca acest trend ascendent este doar la inceput si va continua in urmatorii cativa ani.

La o prima estimare, numarul de turisti care au trecut portile Cetatii in 2014 s-a triplat fata de aceeasi perioada a lui 2013.

Turistii viziteaza, dar consuma destul de putin

Cu toate ca numarul de turisti inregistrat este unul spectaculos, afacerile locale raporteaza faptul ca cifrele de castig nu au fost intocmai pe masura. Cea mai mare parte dintre turistii care trec portiile Cetatii sunt intr-o vizita scurta in oras sau opresc doar pentru a vedea Cetatea, iar timpul alocat vizitei este relativ scurt.

Pentru a atrage consumatorii catre afacerile locale este nevoie de o strategie de promovare si de o investitie mai mare in prezentarea si serviciile oferite de fiecare local in parte. Pe viitor exista planuri pentru a dezvolta zona Cetatii Alba Carolina in ceea ce priveste potentialul zonelor de relaxare, a restaurantelor, cafenelelor si magazinelor de suveniruri fara a afecta atmosfera din interiorul Cetatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia