Palatul Copiilor Alba Iulia și Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”, locul I la Concursul national ”Made for Europe”

Publicat în: 
30 martie 2016

Concursul national “Made for Europe” vizeaza valorizarea si promovarea experiențelor pozitive in derularea proiectelor finantate prin programe comunitare, stimuland creativitatea, inovatia, spiritul de competitie.

Prin proiectele de parteneriat european scolile romanesti au fost veritabili ambasadori ai Romaniei in Europa, contribuind, an de an, la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor scolii romanesti. Aceste parteneriate au vizat, in principal, formarea si dezvoltarea de competente cheie, au favorizat crearea unor retele de parteneri, au promovat valorile nationale si europene, antrenand copii, tineri, profesori, parinti in acest exercitiu al existentei impreuna, intr-o Europa unita.

Pentru a pune in valoare aceste realizari, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului lanseaza scolilor invitatia de a participa la o competitie nationala a produselor realizate in cadrul proiectelor finantate prin programe comunitare, competitie ce isi propune sa deschida cu generozitate perspective multiple si care se adreseaza atat scolilor cu experienta in domeniu, cat si celor aflate la inceput de drum.

Astfel două instituții de invatamant din Alba Iulia au obtinut premiul I in cadrul acestui concurs:

La nivel liceal, premiul I, Colegiul National Militar „Mihai Viteazul„ Alba Iulia, Comenius bilateral : Trois langues, deux cultures, une meme famille latine in care au fost implicati 25 elevi si 6 cadre didactice, Responsabil cu activitatea de cooperare internationala si integrare europeana fiind d-na prof. Paraschiva Farcas iar elevul desemnat pentru a prezenta proiectul in conscurs fiind eleva Timis Diana din cls. a XII-a.

La nivel gimnazial, locul I a fost acordat Palatului copiilor Alba iulia pentru Proiectul Erasmus+ KA2, A inova pedagogia limbii prin Kamishibai care se afla in derulare si care are ca parteneri institutii din Polonia si Franta. In proiect au fost implicati 20 de elevi si 2 cadre didactice, cadrul didactic coordonator fiind d-na prof. Codruta Londroman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram