Parada războinicilor daci

Publicat în: 
24 iunie 2015

Actorii trupelor de reenactment care au participat la deschiderea festivalului de la Alba Iulia au impartit pliante pentru a promova festivalul ce are loc la Cricau.

Festivalul Cetatilor Dacice, o manifestare istorica si culturala, ajunsa la cea de-a IX-a editie anul acesta, a debutat in 2015 joi, pe data de 18 iunie, ocazie cu care s-a desfasurat o spectaculoasa parada in lumina tortelor. Intre Piata Cetatii, Parcul Unirii si Bulevardul Transilvaniei au marsaluit trupe de luptatori daci si razboinici romani.

Pe langa luptatorii si razboinicii imbracati in costume traditionale, au fost prezente la parada si nimfele in rochii albe, vaporoase, pentru a aduce plusul de magie unei seri deja captivante.

Vineri, 19 iunie, tot in Alba Iulia a fost deschisa o expozitie de fotografie si o conferinta despre civilizatia dacica organizata in incinta Muzeului National al Unirii din Alba Iulia. Desi festivitatile de deschidere ale festivalului au avut loc la Alba Iulia, evenimentul in sine s-a desfasurat pe 3 zile si a avut loc in Cricau unde s-au organizat ateliere, jocuri antice, concerte si alte manifestari artistice, culturale si de reenactment.

Aflata la doar 15 km de Alba Iulia, localitatea Cricau a fost usor accesibila albaiulienilor sau turistilor din oras care au dorit sa se intoarca in trecut cu peste 2000 de ani. Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului National al Unirii din Alba Iulia a declarat inainte de festival:

"Ne vom bucura de o prezenta cat mai masiva a turistilor iubitori de reenactment care vor avea ce vedea."

Foto: Războinici daci/Credite foto: proalba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram