„Parfum comestibil“ de Alba Iulia, mireasma care dă savoare mâncărurilor românești

Publicat în: 
7 decembrie 2016

Parfumul poartă amprenta unui bucătar din Alba Iulia, care și-a propus să dea o notă elegantă unor condimente folosite în bucătăria tradițională românească.

Despre parfumuri se pot spune multe, poate și pentru că fiecare are propria istorie. Mai mult fiecare pulverizare poate fi inceputul unei povești pentru cel care-l folosește. În ultimii ani, industria parfumurilor s-a dezvoltat mult, astfel că în zilele noastre cine vrea poate avea propriul parfum.

Parfumul care dă savoare

Asta pare să fie și filosofia unui bucătar din Alba Iulia care a transformat aroma unor condimente folosite în bucătăria romanească într-un parfum…comestibil. Cosmin Toma a ales ca sticluța cu „Parfumul comestibil de Alba Iulia“ sa fie un loc de întâlnire a mirodeniilor.

În „bagheta“ magică a bucătarului s-au amestecat, după o rețetă secretă, condimente folosite în bucătăria tradițională românească: sare afumată, usturoi, cimbru, mărar, tarhon, chimen pulbere, boia și ulei.
parfum-comestibil-1

Sursa fotografiilor: Cosmin Toma

„Concentrația mirodeniilor este foarte mare, pentru a da savoare mâncărurilor. Se poate folosi la preparate din carne de porc, mușchiuleț de vită, piept de rață, carne de pește“, explică bucătarul pentru https://viziteazaalbaiulia.ro/.

parfum-2

Sursa fotografiilor: Cosmin Toma

Publicul larg a avut ocazia să „testeze“ efectele pulverizării parfumului comestibil de Ziua Națională, la Alba Iulia. De 1 Decembrie, zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, au prepartat în aer liber, două tone de fasole în cel mai mare ceaun din România.

Bucătarul intenționează să înregistreze parfumul comestibil ca brand.

Cine este Cosmin Toma

Bucătarul și-a lăsat amprenta și pe cea mai mare carte de bucate din România. Lucrarea, cu proporții a la Guines Book, are 3 metri înălțime și patru lățime și conține rețete inedite, cum ar fi cea  pentru ciorba de burtă care se mănâncă cu furculița. Cosmin Toma este şi primul bucătar care a murat trandafirii, reţetă care, de asemenea, este prezentă pe cartea de bucate.
Bucătarul mai este autorul unui mod inedit de a servi mâncarea - într-un ghiveci cu flori.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram