Pe biciclete, orasenii mei! La Mamut Bike Race 2016

Publicat în: 
9 septembrie 2016

Pedaleaza pe Transalpina biciclistilor

Sambata, 10 septembrie 2016, in Alba Iulia se va desfasura concursul de ciclism Mamut Bike Race. Competiția este de tipul mountain-bike XC, destinata in principal sportivilor amatori, începători sau avansași, suficient de bine pregatiti in abordarea traseelor montane.

Exista 2 trasee adaptate cerintelor sportivilor amatori si profesionisti, fiecare dintre participanti putand alege in functie de conditia fizica si nivelul propriu de pregatire.

  • Traseu SCURT (accesibil sportivilor incepatori), cu o lungime de aproximativ 30 km si o diferenta de nivel pozitiva de max.1000 m, considerat de dificultate medie. Acest traseu va ramane, in cea mai mare parte, traseul din anul anterior, putand suferi unele modificari.
  • Traseu LUNG (accesibil sportivilor avansati), cu o lungime de aproximativ 50 km si o diferenta de nivel pozitiva de max.1800 m, considerat de dificultate sporita.

Despre traseul spectaculos

Evenimentul este o competitie outdoor desfasurata in mare parte prin padurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseul va include zone de asfalt (noua pista de biciclete), pamant, pietris, bolovanis si iarba (drumuri forestiere si poteci turistice).

Parcurgand traseul vei ajunge in zone de belvedere asupra orasului, cat si pe varful Mamut (altitudine 765m), cu o excelenta panorama inspre Pietrele Ampoitei si Piatra Craivii.

Traseul lung este mai provocator, trece prin catune izolate, ajungand pe Dealul Stanii (altitudine 920 m). In zilele senine de toamna, se deschid privirii perspective de neuitat inspre Valea Muresului si Carpatii Meridionali.

Desfasurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construita pentru a oferi albaiulienilor si turistilor un spatiu amenajat pentru picnic si recreere. Baza de agrement cuprinde locuri de parcare, locuri destinate desfasurarii unor activitati de picnic, loc de joaca pentru copii si un pavilion central destinat desfasurarii de activitati de alimentatie publica. 

Inscriere

Perioada de inscrieri ONLINE a expirat.

Va mai puteti inscrie la fata locului, in intervalul orar anunțat:

SAMBATA, 10 septembrie, intre orele 8:00-10:00.

Taxa de participare va fi de 80 Lei.

Pana in momentul de fata s-au inscris 255 de participanti !

Mai multe informatii aici.

A doua zi: tura de socializare 🙂

In ziua următoare concursului Bicheru Cycling organizeaza o tura de socializare pe un traseu montan din apropiere.

  • Traseul propus:Ighiu - Ighiel - Lacul Iezer - Platoul carstic Ciumerna - Cetatea dacica de la Piatra Craivii - Craiva - Ighiu
  • Distanta: aproximativ 43km, cu diferenta de nivel aprox 1500m
  • Intalnire la ora 8:30 in parcarea din fata Stadionului "Cetate" din Alba Iulia
  • Deplasare cu masinile in comuna Ighiu, la 11 km de Alba Iulia

De vizitat pentru insotitori

In timp ce biciclistii cuceresc Dealul Mamut, insotitorii acestora pot vizita, in imediata apropiere a zonei de campare:

Parcul Dendrologic "Dr. Ion Vlad", o minune peisagistica a Transilvaniei, primul parc de acest fel construit direct in padure, pe un deal.

Parcul, in suprafata de 21 de hectare, adaposteste peste 1100 de specii din toate colturile lumii si un mare numar de pasari, in special insectivore, care si-au găsit adapost in acest colt de rai.

Parcul de Aventura Dynamis, avand o suprafata de aproximativ 20.000mp, cu trasee alcatuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzator de alpinism, prin traversare sau catarare.

Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi si grinzi, care corespund standardelor europene.

Mai multe informatii puteti afla si de pe acest blog, in legătură cu ce puteți vizita în cadrul celei mai mari cetăți de tip Vauban din Sud - Estul Europei.

12894_849867298439396_4305545379533073233_n

Spor la biciclit si fie ca cei mai buni sa castige !

Premiile in bani vor fi dupa cum urmeaza:

  • Traseu scurt: locul I - 400 Lei, locul II - 250 Lei, locul III - 100 Lei
  • Traseu lung: locul I - 700 Lei, locul II - 500 Lei, locul III - 300 Lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram