Pianul călător, în ritm de vals

Publicat în: 
6 aprilie 2017

Vals. Romantic Vals. Cu această irezistibilă propunere muzicală va reveni Horia Mihail la Alba Iulia, însoțit de nelipsitul  pian de concert. Pianistul se va reîntâlni aici cu pianul rămas de anul trecut în folosința comunității locale.

Povestea turneului „Pianul călător“ este binecunoscută. Pe lângă faptul că aduce bucurie melomanilor, are și un obiectiv mult mai generos, acela de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani.

Bijuterii muzicale

Municipiul Alba Iulia a trăit o astfel de bucurie anul trecut, când pianul călător a rămas aici, în folosința comunității locale. Asta, pentru ca evenimentele muzicale de calitate să fie mai multe, iar copiii care studiază muzica să aibă acces la un instrument performant, ceea ce-i ajută să aibă o pregătire mai bună.

Valsul este tema anului 2017. Când spunem „vals“, ne gândim, nu de puține ori, la dansul care la început a scandalizat lumea, ca apoi să o cucerească definitiv prin frumusețea și noblețea sa. În cadrul turneului din acest an, suntem invitați să ascultăm adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

Etapa de la Alba Iulia a „Pianului călător“ va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în 12 aprilie, 2017, de la ora 19.00. Intrarea se va face pe bază de invitații, ce se pot ridica de vineri, 7 aprilie, de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul este organizat de Radio România și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Călătoriile pianelor prin ţară au început în 2011, fiecare ediţie a turneului aducând în sălile de concert din ce în ce mai mulţi spectatori. Altfel spus, Horia Mihail porneste în a șaptea calatorie pe drumul pianistului de cursă lungă, care încearcă, potrivit organizatorilor, să demonstreze că valsul poate avea abordări foarte diferite și poate însemna altceva pentru fiecare dintre noi.

Sursa informațiilor și a  fotografiei: http://www.pianulcalator.ro/

Nicu Neag

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram