Platou de filmare la Alba Iulia

Publicat în: 
26 februarie 2016

Istoria bogata, arhitectura inconfundabila, peisajele memorabile si ospitalitatea intalnita la tot pasul sunt doar cateva dintre ingredientele care ii determina pe tot mai multi turisti sa vina, pentru a descoperi in orasul Alba Iulia o destinatie turistica inedita. Mai mult, ca inca un motiv de vizita, in toamna aceasta, se anunta, cu mult zel, provocarea unui nou eveniment: Cetatea Alba Iulia imbraca straiele actoricesti, pentru a deveni un veritabil platou de filmare.

Impregnate de emotia framantarilor istorice, mai multe zone albaiuliene, dar si alte locuri importante din tara vor deveni, in toamna acestui an, platouri de filmare pentru turnarea documentarului istoric ”Apulum, sub semnul acvilei”. Regia acestui proiect ambitios va fi semnata de tanarul regizor Octavian Repede, iar pentru a da viata personajelor istorice din documentar, se vor stradui sa raspunda provocarii, angajati ai muzeului din Alba Iulia si voluntari. Reprezentatia acestora va purta imaginatia telespectatorilor spre timpurile trecutului milenar, evocand tumultul intamplarilor istorice de acum 2000 de ani.

Filmul documentar se va concentra asupra garzii romane stabilita la Apulum (denumirea romana a orasului), avandu-l in prim-plan pe Gaius Quadratus Bassus, Guvernatorul Provinciei Dacia. Va fi vorba despre un lung-metraj infiripat in jurul acestui personaj, al carui destin se impartea intre activitatea administrativa, lupte cu gladiatori, amenintari ale razvratirilor populatiilor din Provincie, dar si aspecte desprinse din viata personala. Vorbim despre un proiect indraznet care se va stradui sa demonstreze ca si la noi se pot duce la indeplinire proiecte exceptionale. Speram sa depaseasca orice obstacole, sa obtina tot ceea ce si-au propus si le uram sa ramana ”sub semnul acvilei”, pentru a obtine un documentar reusit, cu multe ecouri de bine.

Pentru mai multe informatii accesati: https://www.facebook.com/Apulum-sub-semnul-acvilei-912643748843926/?fref=ts

Creditefoto: Romulus Opriscan

One comment on “Platou de filmare la Alba Iulia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram