Poveste de iarnă în Cetate

Publicat în: 
28 februarie 2018

Cetatea Alba Carolina, actualul brand al municipiului, este  „îmbrăcată“ în aceste zile cu un strat consistent de zăpadă. Este locul din care poți pleca cu imagini de colecție. Nu-i de mirare că fortificația îi atrage ca un magnet pe fotografi.

Iarna este considerată de mulți fotografi cel mai „fotogenic“ anotimp. Unul dintre locurile din România din care poți pleca cu povești vizuale de iarnă este cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina.

Se înțelege de la sine că o ieșire la „vânătoare“ de astfel de  povești vizuale implică curaj, dar și răbdare. În schimb, zidurile Cetății, porțile, conturul pe care-l prind „podoabele“ cu care au înzestrat-o meșterii în urmă cu 300 de ani, liniile unor edificii emblematice (Catedralele simbol ale Cetății, Palatul Episcopal, Palatul Apor, Obeliscul „Horea, Cloșca și Crișan“, clădirea Babilon, Biserica memorială Mihai Viteazul), amprentele lăsate pe zăpadă de trecătorii grăbiți, reacțiile acestora la zăpadă și temperaturile scăzute, aerul rece încărcat cu fulgi, cerul foarte clar sau apăsător, răsetele copiilor veniți la săniuș în parc sunt tot atâtea subiecte fotografice. Fotografului nu-i rămâne decât să le transforme cu imaginație și căldură în povești.

În acest tablou se încadrează, spre exemplu, imaginile surprinse de fotograful Ionuț Văidean.

Fotografiile spun o poveste de iarnă, pe care fiecare și-o poate imagina pe lângă ziduri de cetate vechi și porți înalte, în jurul bisericilor și palatelor, a unor monumente emblematice, care atrag atenția călătorului oricâtar fi  de grăbit.

Credite foto: Ionuț Văidean

Nicu Neag


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram