Povești de dragoste la Alba Iulia Music and Film Festival

Publicat în: 
23 august 2019

Ultimul weekend de august va fi încălzit în Cetatea Alba Iulia şi de poveşti de dragoste inedite, care vor fi spuse în cadrul  Alba Iulia Music and Film Festival.  Ca la fiecare ediție, toate evenimentele din cadrul festivalului vor avea intrare liberă.

Printre filmele deja selectate de organizatorii Festivalului se numără foarte multe povești de dragoste inedite, prezentate fie în registrul comediei sau ca drame emoționante, toate așteptate de miile de spectatori ce vor fi prezenți în Cetatea Alba Iulia.

Vă prezentăm, mai jos, câteva dintre poveştile de dragoste care vor fi spuse la Alba Iulia Music and Film Festival:

Lansat recent, în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Parking este cel de-al patrulea lungmetraj semnat de regizorul Tudor Giurgiu. Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002, are șansa să o întâlnească pe Maria, iar pasiunea ce se naște între ei nu ține cont de nimeni, încercările prin care trec fiind doar un test care să le confirme dragostea. Din distribuție fac parte actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români precum Mihai Smarandache, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet, Paul Cimpoieru.

Un rollercoaster de emoții îi așteaptă pe toți spectatorii filmului Joacă-te cu focul! (Joueurs), lungmetrajul de debut al regizoarei franceze Marie Monge, selectat, în 2018, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes. Ceea ce debutează ca o simplă poveste de dragoste dintre doi tineri parizieni se transformă treptat într-un thriller ce ne introduce în lumea subterană a jocurilor de noroc ilegale, în care adrenalina și banii nu prevestesc nimic bun.

Alba Iulia Music and Film Festival-viziteaza-alba iulia

Oricine a văzut măcar un film al multi-premiatului regizor, scenarist și producător Veit Helmer, știe că, odată cu primele cadre, orice se poate întâmpla. Comedia mută cu accente absurde Sutienul (The Bra, 2019) nu face excepție de la această regulă. Filmată în satele pitorești din Azerbaidjan, aventura inocentă a mecanicului pornit în căutarea sufletului pereche, cucerit iremediabil de un sutien agățat de locomotiva pe care o conduce, este de-a dreptul irezistibilă. În povestea reimaginată a Cenușăresei, spectatorii români o vor descoperi și pe Maia Morgenstern interpretând unul din rolurile importante ale filmului.

Într-o Vară rock’n’roll (Leto, 2018), dragostea nu poate fi decât complicată, nu doar de cele trei personaje principale care încearcă să jongleze între viața amoroasă și cariera muzicală, ci și de contextul social și politic al anilor ’80 în Rusia. Regizorul Kirill Serebrennikov reușește un nou film excelent cu această producție lansată anul trecut, o reamintire a puterii muzicii rock de a deveni un mod de a evada într-o realitate fără constrângeri și amenințări.

Bogata lume pariziană a editurilor de lux ar putea părea un loc perfect pentru povești de dragoste veritabile, lucru contrazis, chiar din titlul, de Vieți duble (Doubles Vies, 2018). Comedia de moravuri scrisă de Olivier Assayas este, însă, departe de a fi atât de previzibilă. Singurul lucru ce poate fi anticipat e că Juliette Binoche face, din nou, un rol minunat alături de alți mari actori francezi.

Filme premiate, întâlnire cu invitaţii speciali

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului se deschide oficial vineri, 30 august, în Cetatea Alba Iulia.

Vom vedea și anul acesta filme premiate și apreciate în toată lumea, filme noi, producții românești, vom avea ocazia să stăm de vorbă cu invitații speciali, vom dansa în aer liber pe ritmuri muzicale și ne vom bucura, ca în fiecare an, de evenimente speciale și multe surprize!

Ca în fiecare an, avem ocazii unice de întâlniri cu invitații speciali ai festivalului. Printre numele confirmate deja se află și doi mari actori ai cinematografiei și teatrului românesc – Maia Morgenstern și Horațiu Mălăele.

Participarea este gratuită, așa că nu vă faceți planuri între 30 August - 1 Septembrie, căci ne vedem în Cetate!

Sursa informaţiilor şi a imaginilor:  http://albafilmfest.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram