Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis prezent la Alba Iulia de 1 Decembrie

Publicat în: 
3 decembrie 2014

Cu aproximativ o saptamana inainte de Ziua Nationala a Romaniei au aparut in presa locala primele zvonuri conform carora Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, urma sa fie prezent in Capitala Unirii cu ocazia sarbatorii nationale. Zvonurile s-au confirmat, presedintele ales fiind prezent in Alba Iulia pentru Parada Militara incepand cu ora 11:30 cand albaiulienii si turistii stransi la eveniment l-au primit cu aplauze.

Presedintele Klaus Iohannis, despre redescoperirea identitatii de unitate nationala

Subiectul principal al discursului cu care Klaus Iohannis s-a adresat adunarii de la Alba Iulia a fost identitatea si unitatea nationala. Presedintele ales al romanilor a declarat pe pagina sa de Facebook ca rezumat al discursului sau de la Alba Iulia:

"Dragii mei, 1 Decembrie este o zi speciala pentru natiunea noastra. Este ziua simbolica in care se cuvine sa reflectam, an de an, asupra idealului de unitate nationala. Pentru acest deziderat, e nevoie inainte de toate de redescoperirea increderii. Suspiciunea permanenta, indoiala, teama, nesiguranta ne-au indepartat unii de altii, mai ales in ultimii ani. Avem nevoie de incredere intre noi, incredere in viitor, incredere intre cetateni si institutii, incredere in forta si in capacitatea noastra de a lucra impreuna. Numai asa, natiunea romana va fi mai puternica!"

Acesta a mai adaugat si faptul ca trebuie pastrata in perspectiva aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, eveniment ce va avea loc in timpul mandatului sau de 5 ani care intra in exercitiu incepand cu data de 22 decembrie.

Presedintele Klaus Iohannis care s-a prezentat la Alba Iulia cu o decoratiune tricolora pe hainele de altfel sobre, perfect potrivite cu prezenta sa, a mai vorbit si despre importanta schimbarii mentalitatii si nevoia de a incepe sa construim si sa lucram "in echipa" pentru ca, a incheiat acesta:

"Viitorul il construim printr-un act de vointa asumata. La multi ani, Romania! La multi ani, romani!"

Presedintele ales, Klaus Iohannis a participat atat la parada cat si la slujba Te Deum oficiata pe un podium in fata Catedralei Reintregirii Neamului.

La parada militara de 1 Decembrie de anul acesta, prima la care Klaus Iohannis participa in calitatea sa de presedinte ales au participat peste 850 de cadre militare si peste 41 de echipamente inclusiv transportoare blindate si lansatoare de rachete.

 

Sursa foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram