Primul ghid despre schi, la Șureanu

Publicat în: 
3 martie 2019

De curând, a avut loc lansarea celui dintâi ghid turistic despre Munții Șureanu, axat pe schi. Un ghid despre tot ce înseamnă, azi, Șureanu. Un ghid turistic despre schi, despre munte, despre psihologia schiorului, despre turismul de iarnă și vară din Munții Șureanu. Un ghid onest, original, marca „Pași Liberi”.

Pași Liberi. Ghidul schiorului, la Șureanu / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Pași Liberi. Ghidul schiorului, la Șureanu / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Ce conține acest ghid?

 

Cuprinsul / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Cartea despre care vorbim e, de fapt, mai puțin decât o carte. E o cărțulie. O cărticică. O chestie cu pagini. Un fel de ghid. Un ceva care este, deocamdată, unic în România, în sensul temei pe care a îndrăznit să o abordeze: relația între schiuri și schior. Între sport și sportiv. Între echipament și cel care îmbracă echipamentul.

 

Fie că schiați bine, fie că schiați prost, fie că ați schiat vreodată, fie că nu, această carte vi se dedică vouă, celor care vreți să încălțați clăparii. E o invitație la schi, conținând sfaturi pentru începători, încurajări, recomandări pentru echipament, definiții și contradefiniții ale schiului, exemple de reușită. De fapt, e o carte care vă explică, simplu, niște lucruri complicate.

Captură din ghid: povestea unei școli de schi / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Captură din ghid: povestea unei școli de schi / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Totodată, cărțulia de față e o radiografie veselă (dar rațională) a realităților de pe pârtiile românești. Tot ce este viciu, prostie, exces, lacună, mârlănie, insuficiență sau suficiență în creierul schiorului român vei găsi, aici, în câteva articole pamfletare. Veți râde, poate cu colțul gurii, poate în hohote, dar veți râde.

 

Nu în ultimul rând, ghidul e o prezentare amănunțită și, mai ales, onestă a ceea ce înseamnă să schiezi pe Domeniul Schiabil Șureanu: drum, pârtii, cazare, restaurante, servicii, etc. Citind aceste pagini, nu veți putea spune că n-ați știut despre realitățile din Șureanu, așa cum sunt ele.

 

Captură din ghid: pârtiile din Șureanu / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Captură din ghid: pârtiile din Șureanu / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Având 144 pagini color, un format ușor de mânuit (16 cm x 16 cm), o hârtie lucioasă care atrage atenția prin contrast fotografic intens, un layout viu, intuitiv, în care predomină imaginea, și având, mai ales, un stil scriitoricesc prietenos, care îmbină argumentul cu umorul, volumul este realizat în regim propriu de către autor, fiind un produs marca „Pași Liberi”, susținut și finanțat de SC SKI ȘURIANU SRL.

 

De ce un ghid turistic?

 

Captură din ghid: cazare la Șureanu / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Captură din ghid: cazare la Șureanu / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

... pentru că nu există turism fără un ghid turistic;

... pentru că un tărâm splendid și încă sălbatic, precum Șureanu, nu avea nici o promovare profesionistă. Șureanu merita de mult timp așa ceva;

... pentru că voi, cei care schiați la Șureanu, meritați un ghid despre schi;

... pentru că acest ghid nu e doar despre Domeniul Schiabil Șureanu. El este, mai ales, un ghid despre „Pași Liberi”, ca școală și centru de închirieri. E un ghid despre turismul din Șureanu, despre psihologia schiorului, despre moravurile schiorului, despre tot ce e Șureanu, azi;

 

Cât costă și unde îl puteți găsi?

 

Ghidul costă 30 lei. Îl puteți obține în două moduri:

 

1) îl puteți cumpăra când veniți la schi, la Șureanu. Îl veți găsi atât la cabana noastră „Pași Liberi”, din Poarta Raiului, cât și la orice pensiune și cabană din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei. De asemenea, îl puteți cumpăra de la apres-ski-urile de pe Domeniul Schiabil Șureanu.

 

2) îl puteți comanda fie la numărul de telefon 0762 501 913, fie pe pagina de Facebook „Pași Liberi”. Este nevoie de numele dvs., de adresa poștală și de numărul de telefon. Expedierea se va face prin serviciul de curierat Urgent Cargus și vă va costa în funcție de localitatea în care vă aflați.

 

Florian-Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram