Primul spectacol de teatru din 2018 cu Skepsis

Publicat în: 
16 ianuarie 2018

Start pentru Stagiunea cu Skepsis 2018

Compania de teatru Skepsis va invita joi, 18.01.2018, ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor la piesa de teatru "Cerere în Casatorie".

Moment inedit

Pentru ca proiectul, reeditat anual, urmareste aducerea in prim plan a tinerilor de valoare, cu potential creator, din Alba Iulia, programul serii va debuta cu un moment liric inedit dedicat lansarii volumului de poezie „Intimele” semnat de poetul albaiulian Ioan Adrian Popa – cateva poeme incluse in volum vor fi prezentate publicului sub forma unei dramatizari cu Skepsis.

 

Cerere in casatorie

Vom continua cu spectacolul de teatru Cerere în Casatorie – un spectacol deja clasic din repertoriul grupului, construit pe baza uneia dintre piesele intr-un singur act ale lui A.P. Cehov, autor care a marcat dramaturgia rusa si care este un nume de reper in cultura universala.

Prin intriga simpla si eleganta, prin constructia personajelor pitoresti, Cehov surprinde acel ceva reprezentativ nu doar pentru intelegerea spiritului culturii sociale a Rusiei vremurilor sale, dar si pentru intelegerea a ceea ce inseamna omul si relatiile umane universale. Ivan Vasilievici Lomov, un tanar boier de tara doreste sa se aseze „in randul lumii” si pentru asta face toate demersurile pe care le cere obiceiul. Tanara Natalia, fiica vecinului sau, pare a fi o partida buna si nu mai ramane decat indeplinirea formalitatilor.

Intregul eveniment poarta amprenta deja cunoscuta a grupului Skepsis combinand umorul inteligent cu sensibilitatea, ironia fină cu satira. Grupul Skepsis nu doreste sa dovedească ceva, ci mai degraba sa descopere. Ne gandim spectacolele astfel incat sa ascunda ceva ce merita si asteapta sa fie descoperit - sentimentul de comunitate, de impartasire a gandurilor si emotiilor colective in spiritul artei si al umorului istet. Skepsis este o continua provocare de a iesi din zona de confort si a descoperi ceva esential ce tine de spiritualitatea umana, de experienta de a fi legat in sens profund de ceilalti, de comunitatea din care faci parte.

Bilete

Biletele (10 lei/ 5 lei redus pentru elevi, studenti si pensionari) se pot gasi incepand de marti, 16.01.2018 la secretariatul Casei de Cultura a Studentilor Alba Iulia.

 

Stagiunea cu Skepsis 2018 - un proiect care urmareste implicarea tineretului in diversificarea ofertei cultural-artistice a orasului si participarea civica la viata socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregateste si ofera publicului albaiulian spectacole de teatru si divertisment pe intreg parcursul anului.

Parteneri: Primaria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundatia “Inter-Art” Aiud; Muzeul National al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram