Programul de spectacole in aer liber din cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016 continua

Publicat în: 
13 iulie 2016

Duminica, 17.07.2016, la ora 19.00, in fata Muzeului National al Unirii Alba Iulia compania de teatru Skepsis va invita la comedia Casatorie cu de-a sila, după Moliere.

Prezentata pentru prima oara in fata Regelui Ludovic al XIV – lea, in 1664, aceasta “comedie-mascarada”, asa cum o numea chiar autorul, prezinta publicului aventura prin care trece Sganarelle, nobil batran si bogat, care doreste sa se insoare cu Dorimena, o fata mult mai tanara ca el. Pentru a reusi, Sganarelle face mari eforturi, fiind decis sa obtina ceea ce doreste.

Dincolo de ridicolul situatiei, des intalnite si in zilele noastre de altfel, satira lui Moliere “arde” falsa intelectualitate si atinge problema modului in care oamenii superficializeaza respectul, increderea si intelegerea relatiilor de prietenie.

Distributie: SGANARELLE– Viorel Cioflică; GÉRONIMO– Eugenio; DORIMENA– Olga Surd; ALCANTOR– Zoltan Zlaczki; LYCASTE – David Chismorie; PRIMA EGIPŢIANĂ–  Liudmila Cioflică; A DOUA EGIPŢIANĂ– Valentina Niculescu; PANCRATIUS– Vinicius Moldovan; MARFURIUS– Lawrence Chismorie; ALCIDAS– Bogdan Berar. Regia: Viorel Cioflică.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 este desfasurat in perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret si bazandu-se pe motivarea acestuia de a se implica in diversificarea ofertei cultural-artistice a orasului si de a participa activ la dezvoltarea vietii  socioculturale a comunitatii. Prin acest proiect Asociatia Grupul Skepsis pregateste si ofera publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru si divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sala dar si un program de vara in care se prezinta publicului, gratuit, in aer liber, o serie de spectacole de strada cu specific medieval si clasic.

Parteneri: Primaria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundatia “Inter-Art” Aiud; Muzeul National al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram