Proiecție film câștigător premiu César

Publicat în: 
3 martie 2018

Documentarul „Demain”, câştigător al unui  premiu César, este primul film proiectat în Alba Iulia în 2018 din seria de evenimente „Proiecţii cu reflecţii”.

„Demain”/„Ziua de Mâine” este produs în Franţa, în anul 2015 și este  regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent. Filmul  a inaugurat Conferinţa pentru climă a ONU din 2015, iar în 2016 a obţinut premiul César pentru cel mai bun film documentar.

Filmul este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine şi începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012, care anunţa o prăbuşire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârşitul condiţiilor de viaţă stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion şi Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, au plecat în 10 ţări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare.

Evenimentul va avea loc duminică, 4 martie, de la ora 18:00, în sala mică a Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia. Intrarea este gratuită.

Proiecţia va fi urmată de o dezbatere pe soluţii la probleme globale alături de trei invitaţi: Dorin Fleşeriu – antreprenor pasionat de tehnologie cu investiţii într-o companie ce oferă soluţii inteligente de încălzire, ventilaţie şi energie regenerabilă; Elena Stoia – din partea „Asociaţiei România în tranziţie -Transition Towns”, iniţiator al proiectului „Vitamina e-N Conectare cu Natura”, permaculturist şi Ciprian Cucu – lector univ. dr. în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Proiecția documentarului face parte din seria de evenimente „Proiecţii cu reflecţii”, organizate de Asociaţia „Forum Apulum” din Alba Iulia.

Sursa informațiilor: Facebook/Forum Apulum

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram