Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 continua cu spectacole in aer liber!

Publicat în: 
6 iulie 2016

Trupa de teatru Skepsis propune publicului in luna iulie si august un program atractiv de spectacole în aer liber. In fiecare weekend, in fata Muzeului National al Unirii vor fi prezentate spectacole de teatru de strada, spectacole de teatrul medieval si clasic.

Asadar, sambata, 09.07.2016, ora 19.00, va invitam la spectacolul Procesul lui Prometeu - un spectacol original, cu caracter simbolic, bazat pe dramatizarea nuvelei "Osandirea lui Prometeu" de Karel Kapec. Avand ca tema binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi sa-l daruiasca omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit sa explice cum anume au fost vazute si cantarite actiunile lui Prometeu de catre semenii sai. Reprezentantii comunitatii sunt nevoiti sa reactioneze la schimbarile aduse de aparitia focului in viata oamenilor, sa judece actiunile lui Prometeu.

Publicul va fi provocat la o reintoarcere in lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, elemente de miscare, aspecte interactive si pasaje musicale antice. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanitatii, un proces social continuu care nu se incheie niciodata, este procesul intentat de semeni oricarui om in care Prometeu se trezeste incercand sa schimbe, sa inoveze, sa purifice.

Duminica, 10.07.2016, ora 19.00, va propunem in premiera spectacolul Extraordinarele Aventuri ale Căpitanului Spaventi, un spectacol original de Comedia dell Arte -  gen specific Renasterii italiene, caracterizat prin ritm alert, improvizatie, comic popular si personaje tipologice.

Capitanul Spaventi, cel mai viteaz om de arme al vremii sale, va incerca inca o data sa-si demonstreze capacitatea de a cuceri cetatea din Alba Iulia, inima Isabellei, admiratia lui Arlechino si mai ales... aplauzele spectatorilor!

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 este desfasurat in perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret si bazandu-se pe motivarea acestuia de a se implica in diversificarea ofertei cultural-artistice a orasului  si de a participa activ la viata  socioculturala a comunitatii. Prin acest proiect Asociatia Grupul Skepsis pregateste si ofera publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru si divertisment.

Parteneri: Primaria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundatia “Inter-Art” Aiud; Muzeul National al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram