Provocare pentru artiști din 100 de țări

Publicat în: 
24 octombrie 2017

ALBA IULIA - istorie și multiculturalism” este tema lucrărilor cu care pot pariticipa artiști din țară și străinătate la o expoziție de Mail Art ce va fi organizată la Alba Iulia în 2018. 

Unul dintre evenimentele organizate la Alba Iulia în 2018, anul Centenarului României Mari, va fi o expoziție internațională de Mail Art.

Organizatorii, Primăria Municipiului Alba Iulia și Fundația „Inter-Art“ Aiud,  își doresc ca inițiativa să antreneze artiști din cel puțin 100 de țări din întreaga lume.

Expozitie internațională în anul Centenarului

„Centenarul este o mare sărbătoare din toate punctele de vedere, inclusiv cultural-artistic, oferind o perspectivă şi asupra multiculturalismului din ţara noastră. Propunem organizarea unei expoziţii gen MAIL ART pe care să o dedicăm acestui eveniment și în special pentru Alba  Iulia, a doua capitală a României unde s-a efectuat actul istoric din 1918  şi lansăm invitaţia către artişti din lumea intreagă să trimită lucrări pe tema propusă“, spun reprezentanții  Fundației „Inter-Art“.

 

Artiștii trebuie să realizeze lucrări pe tema „Alba Iulia-istorie și multiculturalism“. Tehnica este liberă, iar dimensiunea maximă A4. Lucrările trebuie expediate până cel târziu în 1 iulie 2018, pe adresa Fundației „Inter-Art“ Aiud.

Formularul de participare, în română și engleză,  este disponibil aici.

Expoziția va fi organizată în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, 1 Decembrie 2018.

Lucrările care vor fi expuse nu se returnează autorilor. Ele vor intra în patrimoniul Primăriei Municipiului Alba Iulia. Organizatorii își rezervă dreptul de a expune aceste lucrări pe termen nelimitat atît în țară cât și în străinătate. Imaginile lucrărilor pot fi folosite pentru albume sau alte materiale publicate, respectiv pentru articole media scrise sau online. În schimb, autorii vor primi catalogul digital al expoziţiei.

Despre Mail Art

Mail artul a devenit o tradiţie care a cucerit tot mapamondul încă din anii ‘70 şi oferă în continuare posibiliatea artiştilor de a participa la o expunere internaţională într-o variantă uşor abordabilă, dincolo de orice îngrădire geografică sau politică.

Sursa informațiilor și a imaginii: http://www.inter-art.ro/

Nicu Neag

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram