Radio Novi Sad: AUDIO Centenarul Unirii la Alba Iulia

Publicat în: 
6 decembrie 2018

Printre sutele de jurnalişti  prezenţi la Alba Iulia la evenimentele dedicate Centenarului Unirii  Transilvaniei cu România a fost prezentă şi o echipă a postului de radio Novi Sad din Serbia.

Emisiunea , în limba română, aduce în prim plan evenimentele cheie incluse în calendarul zilei de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia : marşul Unirii, evenimentele de reconstituire istorică a momentului 1 decembrie 1918  la Alba Iulia, primirea soliilor din cetăţile de scaun, inaugurarea monumentului Unirii, parada militară, spectacolele de muzică populară.

Printre intervievaţi sunt tineri veniţi la Alba Iulia, interpretul de folclor Ioan Bocşa, primarul Municipiului Alba Iulia-Mircea Hava, reenactorul care-l interpretează pe primul primar român al oraşului Alba Iulia-Camil Velican, actorul Dorel Vişan,  dar şi români din Serbia.

Un segment al emisiunii este dedicat discursului susţinut la Alba Iulia de preşedintele României,  Klaus Iohannis.

Nu au fost trecuţi cu vederea nici  maramureşenii care au venit la Alba Iulia cu căruţele, precum înaintaşii lor, în urmă cu un secol.

Emisiunea completă:

Sursa : radio Novi Sad, Serbia

Foto deschidere articol: Atmosferă 1 decembrie 2018 la Alba Iulia/Sursa: Ionuţ Văidean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram