Rough Guides: Transilvania, destinație cu buget redus în 2017

Publicat în: 
2 ianuarie 2017

Prestigioasa publicație „Rough Guides“ recomandă cititorilor săi  regiunea din interiorul arcului carpatic ca destinație cu buget redus. Este locul în care, potrivit autorului, poți descoperi un stil de viață specific perioadei de dinainte de Revoluția Industrială.

Site-ul brandului global de ghiduri turistice „Rough“ a publicat, luna trecută, un clasament cu zece destinații pe care le poți vizita cu bani puțini în 2017. Transilvania figurează pe locul trei în acest top.

„Regiune fabulos de ieftină“

„Deși Transilvania este aproape sinonimă cu castelul lui Dracula, sunt atât de multe alte lucruri legate de această regiune românească fabulos de ieftină. Călătorii curioși vor fi recompensați cu orașe frumos păstrate, precum Sibiu, Sighișoara sau Brașov, pot urmări urși în Munții Carpați, sau se pot bucura de muzica țigănească fascinantă sau de oportunități excelente de drumeție. Plimbați-vă cu bicicleta în zona rurală și veți descoperi sate săsești abandonate și un stil de viață care datează dinaintea Revoluției Industriale“, notează autorii articolului.

Când vine vorba de transport, autorul vorbește de expansiunea rețelei de rute aeriene low-cost, care a făcut ca Transilvania să fie acum la „doar la un zbor de majoritatea aeroporturilor europene“.

Tradiții seculare

Editorii recomandă regiunea pentru tradițiile sale și orașele „încântătoare”. „Cu căpițele sale de fân, căruțele trase de cai, bisericile fortificate și cetățile din vârf de deal, Transilvania este îmbibată de tradiții seculare. Este și în Europa, și cât se poate de europeană, cu moștenirea sa istorică amestecată, română, săsească și ungurească. Vechi orașe încântătoare ca Sibiu și Sighișoara arată de parcă ar fi ieșit din paginile unor manuscrise medievale – sau dintr-un roman cu vampiri din secolul al  XIX-lea”.

În topul Rough Guides prima poziție este ocupată de orașul Detroit din SUA, urmat de Mexic. Clasamentul integral îl găsiți aici.

În Ghidul dedicat Transilvaniei orașul Alba Iulia figurează pe lista locurilor din interiorul arcului carpatic ce merită vizitate, alături de Brașov, Sibiu, Sighișoara, Cluj Napoca, Munții Apuseni, Munții Retezat.

Transilvania, pe primul loc in 2016

Transilvania a fost recomandată cea mai buna regiune din lume de vizitat in 2016, de această data de editorii „Lonely Planet“.

„Lăsaţi crucifix-ul şi scăpaţi de usturoi-nu aveţi nevoie în Transilvania de azi, care distruge stereotipurile mai rapid decât dă din aripi un liliac ieşit din iad. Da, caii şi căruţele încă huruie în zona rurală împădurită, dar în curând vor împărţi şosele cu taxiuri Uber…Priviţi dincolo de tricourile cu Contele Dracula şi veţi observa un număr în creştere de galerii de artă, staţiuni de schi de bună calitate şi ture în natură epice“, se spune in prezentarea facuta de Lonely Planet despre Transilvania.

Alba Iulia, orașul cu cea mai mare Cetate din Romania, a fost vizitat, în toamna anului trecut, de unul dintre jurnalistii de travel al prestigioasei publicatii Lonely Planet.

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram