Sarbătoarea Muzicii

Publicat în: 
16 iunie 2015

Weekend-ul 19-21 iunie marcheaza in Alba Iulia Sarbatoarea Muzicii, un festival eveniment care va transforma timp de trei zile Piata Cetatii intr-un spatiu al muzicii romanesti de calitate, cu artisti de renume national si international. Pe scena din Cetate vor urca pe rand Maria Buza, Transition, Ionel Tudor si Big Band-ul Radiodifuziunii Romane.

Acesta este un eveniment care isi propune ca, dupa manifestari de succes precum Alba Fest la care au participat Goran Bregovic si Smiley cu intreaga echipa HaHaHa Production, sa readuca in atentie cealalta fata a muzicii romanesti, muzica clasica, de taraf si de opera, care nu se invecheste si nu isi pierde niciodata farmecul sau valoarea artistica.

Spectacolul de anul acesta anunta un program incarcat pentru albaiulienii si turistii care vor fi prezenti in Piata Cetatii, bazandu-se pe aceeasi formula care s-a dovedit deja extrem de apreciata la editia din 2014.

Festivalul va fi deschis in seara de 19 iunie de catre Maria Buza impreuna cu Taraful George Patrascu, artisti care vor interpreta un repertoriu bogat, de la melodii consacrate ale artistei la sansonete frantuzesti. Interpreta de muzica populara si de petrecere este una dintre cele mai talentate artiste ale momentului, cu doua albume muzicale lansate, o colaborare cu grupul umoristic "Voua" care a purtat-o in turnee peste hotare, dar si numeroase roluri de actorie sau participari in emisiuni de divertisment.

In deschiderea concertului Mariei Buza vor fi prezenti cvartetul de naiuri Transition, tinere talente care doresc sa duca mai departe naiul traditional romanesc intr-o interpretare moderna.

In seara de sambata, 20 iunie, in Piata Cetatii se va interpreta Traviata de Giuseppe Verdi, pusa in scena de Opereta Nationala Romana din Cluj Napoca. Cetatea va fi transformata intr-un spatiu de celebrare al muzicii clasice si al spectacolului de cea mai inalta calitate. Astfel de interpretari de opera in aer liber sunt rare in Romania, iar organizatorii se asteapta ca turistii din toate colturile tarii sa umple Piata Cetatii.

Sarbatoarea Muzicii se incheie duminica, 21 iunie, cu un concert extraordinar Big Band al Radiodifuziunii condus de Ionel Tudor, alaturi de solisti de un talent incontestabil precum Vlad Mirita si Nico. Big Band-ul a fost infiintat in anul 1949 si este una dintre cele mai longevive si apreciate orchestre din Romania, cunoscuta pentru colaborari cu emisiuni de televiziune si festivaluri cu greutate precum Cerbul de Aur sau Festivalul de la Mamaia.

Albaiulienii si turistii adunati in Piata Cetatii pentru o ultima noapte de sarbatoare "cu cantec" se vor bucura de hituri reinterpretate in ritmuri de jazz.

Ionel Tudor, orchestrator si compozitor, s-a facut remarcat prin compozitia sa de succes pentru Concursul Eurovision din 2002, Tell me Why, interpretata de Monica Anghel impreuna cu Marcel Pavel.

Sarbatoarea Muzicii sau Fete de la Musique este un eveniment sarbatorit la nivel international cu o traditie de peste 30 de ani, prima editie avand loc in Franta, in 1982.

Acest festival este sarbatorit in prezent in peste 100 de tari si este organizat la Alba Iulia cu sprijinul primariei.

Atmosferă de concert în Piața Cetății/Foto: Craiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram