Se investesc 1.7 milioane euro in spatiul de agrement de la Schit

Publicat în: 
4 martie 2015

In cadrul sedintei Consiliului Local Alba Iulia de pe data de 20 februarie s-a discutat despre proiectul de hotarare pentru documentatia tehnico-economica in faza DALI, pe obiectivul “Regenerare spatiu public de agrement - zona Schit”. Se are in vedere demolarea fostului strand si inlocuirea acestuia cu o zona verde, un iaz ornamental, terenuri de sport, spatii de joaca si o cofetarie.

Proiectul este estimat de catre administratia locala ca ar ajunge la o investitie de 1,7 milioane de euro si urmeaza sa fie finalizat in 12 luni de la demararea lucrarilor. Lucrarile se vor concentra in principal pe demolarea vechilor stranduri, refacerea si nivelarea reliefului, amenajarea unui iaz in spatiul in care se afla bazinul mare de inot, gradene pentru o expozitie florala, modernizarea depozitului de material sportiv si modernizarea celor 7 chioscuri existente impreuna cu construirea a 2 chioscuri noi. Asadar, turistii se vor putea bucura de aceasa zona dupa 12 luni de la inceperea lucrarilor.

Pentru sport si miscare se vor construi:

  • 2 terenuri de sport multifunctionale;
  • 1 teren cu aparate fitness;
  • 1 teren de baschet la un singur cos;
  • Locuri de joaca pentru copii.

Vor fi amenajate alei pietonale in parc, trotuare, parcari, zone de acces auto, piste de biciclete si se va achizitiona mobilier exterior potrivit pentru proiect. Se vor realiza lucrari tehnico-edilitare pentru instalarea iluminatului public, a unor camere de supraveghere, un sistem de irigare, spatii verzi si forare pentru putul care va umple iazul. Raportul de specialitate explica:

"Din cauza starii avansate de degradare a constructiilor de pe acest amplasament, in special in cuva bazinelor de inot care sunt fisurate si a amenajarilor din zona spatiului public cunoscut sub denumirea de „Strandul Schit”, acesta nu mai este deschis publicului. Avand in vedere interesul crescut pentru extinderea cladirilor in zona de Sud-Vest a municipiului, precum si necesitatea integrarii acestui amplasament in ansamblul de masuri privind dezvoltarea urbano-economica, sociala, culturala si de mediu, prin imbunatatirea dotarii infrastructurale, cu repercusiuni asupra calitatii vietii populatiei si atragerea investitilor private, se considera necesara realizarea modernizarii acestei zone."

Proiectul va fi finantat din bugetul local si alte surse legal constituite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram