Serile Skepsis!

Publicat în: 
17 noiembrie 2016

Serile Skepsis este un eveniment traditional in programul propus in fiecare an de Grupul Skepsis spectatorilor. Acesta reuneste de obicei doua spectacole atractive din repertoriul grupului. In acest final de an, Serile Skepsis reprezinta punctual final al proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016, propunand publicului doua spectacole inedite prin specificul lor, ambele purtand amprenta abordarii cu Skepsis.

Grupul Skepsis ofera asadar Marti, 22.11.2016, ora 19.00, la casa de Cultura a Studentilor, spectacolul Intalnire prin Corespondenta, dupa Eric Emmanuel-Schmitt, cunoscut dramaturg, scriitor si regizor de film. Piesele sale de teatru sunt considerate lucrari de referinta si sunt prezentate in toata lumea bucurandu-se de o larga popularitate. Inţeleptii spun ca nimic nu este intamplator in lume, nici macar o intrebare nu se naste la intamplare, ci exact atunci cand trebuie pentru a genera o revelatie. Un spectacol, o intalnire aparent intamplatoare, dar care se dovedeste treptat a fi un providentiala pentru personajele implicate. Ce inseamna a iubi cu adevarat? Există un echilibru in lupta dintre nevoile noastre egoiste si nevoia de a darui neconditionat?... Iata doar cateva intrebari care ne provoaca sa urmam un drum sau altul urmarind aceeasi destinatie..

Joi, 24.11.2016, are loc premiera spectacolului Zamolxe – mister pagan - bazat pe piesa de teatru cu acelasi titlu semnata de Lucian Blaga. Un teatru de mister, cu caracter mistic, reflectand natura profunda a autorului. Teatrul lui Blaga nu este unul facil, textele sale fiind incarcate de idei si semnificaţii care provoaca actorii si publicul la o calatorie interioara, in cautarea adevarului care transcende realitatea. Va propunem sa fiti martori la o poveste care se desfasoara treptat, in episoade... o poveste despre adevar, despre credinta si incercarile ei, despre putere si conflict, in atmosfera de mister a unor timpuri imemoriale... urmand pasii lui Zamolxe.

Biletele - 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari), pot fi gasite incepand de luni, 21.11.2016, la secretariatul Casei de Cultura a Studentilor, intre orele 10.00 – 15.00 sau la intrare. Fondurile obtinute astfel vor fi investite in reeditarea proiectului pentru anul urmator.

Evenimentul este realizat in cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016, desfasurat in perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, un proiect de tineret, bazandu-se pe motivarea acestuia de a se implica in diversificarea ofertei cultural-artistice a orasului si de a participa la dinamizarea vietii sale socioculturale. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregateste si ofera publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment şi de teatru de strada cu specific medieval.

Parteneri: Primaria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundatia “Inter-Art” Aiud; Muzeul National al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram