Skepsis la drum!

Publicat în: 
17 octombrie 2016

Asumandu-si misiunea de ambasador cultural al orasului, pana la finalul anului 2016 Grupul Skepsis va reprezenta, cu doua spectacole din repertoriu, Alba Iulia si centrul universitar albaiulian la o serie de manifestari culturale si festivaluri importante din Romania. Spectacolul “In largul marii” (după Slawomir Mrozek), un spectacol despre conflictul dintre putere si libertate si spectacolul “Amprenta Ionesciana” (după Eugen Ionesco), un spectacol original bazat pe teatrul scurt ionescian si care isi propune sa sublinieze esenta conceptului de absurd in teatru, vor fi prezentate publicului la Aiud, Cluj Napoca, Ploiesti, Bucuresti si Iasi. La toate evenimentele cu specific studentesc, participarea este sustinuta de Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia.

Vineri, 14 Octombrie, Grupul Skepsis va juca la Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud,  in cadrul Taberei Interetnice de Arta Contemporana, spectacolul “In Largul Marii”, dupa Slawomir Mrozek. Tabara este organizata de Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice, Fundatia “Inter-Art” Aiud, Primaria – Consiliul local Aiud si Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, Asociatia Grupul Skepsis fiind colaborator al proiectului. Tabara reuneste, timp de 10 zile, 34 artisti reprezentand 20 de minoritati nationale. Proiectul isi propune promovarea artei contemporane din Romania prin prisma minoritatilor, reprezentate in premiera intr-o singura manifestare de arta vizuala, va insemna un pas important din punct de vedere cultural, dar si social.

In perioada 15-16 octombrie se desfasoara la Cluj Napoca cea de-a II-a editie a Festivalului National de Teatru Studentesc „Zilele Imago”, organizat de Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca si Teatrul Liber IMAGO, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului. Festivalul se afla la inceput de drum dar isi propune ca in fiecare an sa reuneasca cele mai bune grupuri, companii, trupe de teatru din tara. In cadrul acestuia Grupul Skepsis va juca duminica, 16 octombrie, ora 17.00 la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca spectacolul “Amprenta Ionesciana”.

foto-2

Spectacolul “In Largul Marii”, dupa Slawomir Mrozek, va fi prezentat miercuri, 26 octombrie, la Ploiesti, in cadrul programului Galelor Teatrului Studentesc „SERI IN LUMEA THALIEI”, ediţia a XII-a, eveniment organizat de Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti in perioada 25-26 Octombrie si la care participa mai multe grupuri, trupe si companii de teatru studentesti din Romania.

La finalul lunii noiembrie, Grupul Skepsis asteapta cu interes Festivalul National Studentesc de Teatru al Absurdului “Eugen Ionesco”, care are loc la Bucuresti si este dedicat mostenirii culturale lasate de cel supranumit “parintele absurdului”. Desfasurat inca de la primele editii sub motto-ul: „.....in acest mileniu plin de absurzi...noi suntem cei dintai!”, festivalul este un proiect realizat anual cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Societatea Culturala Eugen Ionescu, Asociatia Teatrul Podul, SCAT Concret. Festivalul reuneste cele mai bune spectacole pe tematica specifica teatrului absurd.

Intre 6 si 10 decembrie 2016, la Iasi,   Asociatia Culturala Studenteasca "LUDIC" si Casa de Cultura a Studentilor Iasi organizeaza cea de-a zecea editie a Festivalului International de Teatru ZILELE TEATRULUI LUDIC. Timp de treizeci de ani, Teatrul Studentesc "LUDIC" a fost un loc in care a fost creata si traita cultura sub semnul excelentei, avand o bogata experienta internationala. Grupul Skepsis este deja o prezenta de traditie la acest eveniment, scopul acestui festival este de a prezenta, prin intermediul unei varietati de spectacole si ateliere conduse de catre profesionisti, o imagine globala a bogatiilor si provocarile teatrului international de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram