Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Specatcol de artă stradală

Specatcol de artă stradală

Publicat în: 3 aug.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Cei 50 de dansatori, membri ai grupului de teatru si dans din Belgia, au ales Alba Iulia ca unica destinatie din Romania, in cadrul turneului european de anul acesta.

Vineri, 24 iulie 2015, grupul belgian „Aglaja” a oferit o reprezentatie artistica deosebita in Piata Cetatii din Alba Iulia.

Evenimentul a inceput la ora 21 in Piata Cetatii, iar publicul a avut parte de un spectacol de arta stradala cu fragmente de muzica clasica si momente coregrafice cu steaguri. Acelasi show artistic a mai fascinat publicuri din peste 25 de orase europene, printre care Viena, Berlin, Atena sau Budapesta.

Turneul european a marcat implinirea a 50 de ani de activitate a grupului „Aglaja”, timp in care grupul a promovat si sustinut exprimarea artistica a tinerilor de pretutindeni, prin reprezentatii sub forma de spectacol stradal.

Frumusetea si autenticitatea orasului Alba Iulia au facut ca, in ultimii ani, diversi artisti internationali sa fie atrasi de aceasta locatie pentru spectacole in aer liber. Prin intermediul acestor evenimente, „Cealalta Capitala” isi imbogateste viata culturala si devine o destinatie turistica din ce in ce mai atractiva pentru straini.

Sursa foto: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia