Una-alta, despre Rimetea

Publicat în: 
27 februarie 2017

Numai la Rimetea puteţi mânca cozonac cu scorţişoară. E una din specialităţile de renume ale comunei, iar asta nu de azi, de ieri. Maghiarii de la Rimetea au păstrat din generaţie în generaţie reţeta celebrului cozonac, pe care o propun tuturor turiştilor care se cazează la pensiunile din localitate. Şi asta nu e tot. Vă puteţi înfrupta din multe alte delicatese, specifice numai şi numai la Rimetea, şi anume din supă de mere, supă de varză, papricaş de pui cu găluşte din făină, pui umpluţi la cuptor, „Ştefania” (guşiţă sau drob), piept de pui cu caş, „sac de cenuşă” (prăjitură cu nucă şi albuş)...

 

De obicei, turiştii în vârstă sunt cei ce comandă asemenea meniuri, în căutarea gusturilor tradiţionale din copilărie. Prea puţin se întâmplă ca tinerii să-şi dorească mâncăruri de care nu au auzit decât bunicii lor... De aceea, bucătarii pensiunilor se adresează în primul rând pretenţiilor înalte ale vârstnicilor.

 

Cât despre cei care vin să se bucure de tezaurul gastronomic al Rimetei, proprietarii de pensiuni spun una şi bună: străini, cât vezi cu ochii. Sigur, mai trec şi turişti români prin Rimetea, însă grosul clientelei îl alcătuiesc ungurii, francezii, englezii, polonezii şi saşii. Iar ca sezon turistic, perioada mai-septembrie se află pe primul loc.

 

Florian-Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram