Stiati ca... Alba Iulia va deveni in luna martie capitala sahului?

Publicat în: 
22 februarie 2016

Probabil ca atunci cand auziti vorbindu-se despre sahul albaiulian, gandul va duce la tanara speranta a acestui frumos sport, Mihnea Costachi, medaliat al multor competitii de profil. Insa, in luna martie a acestui an, sahul albaiulian isi va intari si mai mult renumele, deoarece Alba Iulia urmeaza sa gazduiasca mai multe competitii nationale si internationale.

In primul rand, intre 16 si 23 martie, va avea loc Turneul International de Sah al Romaniei (desfasurat in premiera la Alba Iulia), dupa turneul de calificare din data de 6 martie. Potrivit www.sahalba.ro, open-ul se adreseaza jucatorilor cu ELO (rating Federatia Internationala de Sah) peste 2300 si juniorilor cu ELO peste 2200, iar printre partenerii evenimentului organizat de Federatia Romana de Sah se afla si Primaria Alba Iulia.

Pana la aceasta ora, si-au anuntat participarea la eveniment 7 mari maestri internationali, 4 maestri nationali, 8 maestri FIDE din tari precum Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Portugalia si Romania, dar si cei mai titrati juniori romani, printre care Bogdan Deac, Mihnea Costachi, David Gavrilescu si Mihnea Ogrean.

Veritabilul festival sahist albaiulian va cuprinde si alte turnee, printre care unul organizat in memoria maestrului Mihail Breaz, adresat elevilor si prescolarilor, ce va avea loc in data de 19 martie. O zi mai tarziu, in 20 martie, se va desfasura proba de blitz a Turneului International al Romaniei. In paralel, va avea loc Openul Judetului Alba la sah clasic, la care vor putea participa jucatorii care nu indeplinesc conditiile de participare la turneul international.

Organizatorii pregatesc si alte surprize, care vor fi dezvaluite pe perioada evenimentelor sahiste. La openul international, copiii vor putea asista gratuit la lectii deschise de sah, vor primi carti, brosuri si reviste de sah. Meciurile vor avea loc la Sala Gemina, din cadrul Hotelului Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram