Stiati ca? .. Exista la Alba Iulia proiectul "Stiati ca?"..

Publicat în: 
10 decembrie 2014

Stiati ca... exista la Alba Iulia un proiect "Stiati ca.." implementat de catre echipa SMart Kids de la Colegiul Tehnic "Apulum" care urmareste sa informeze elevii din oras in legatura cu bolile cronice?

Este vorba de o actiune de informare si constientizare ca parte a unui proiect de mai mare amploare ce s-a desfasurat in decursul acestui an.

Scopul principal al acestui proiect inedit a fost acela de a aduce in atentia tinerilor aspecte mai putin cunoscute ale unor boli cronice, a modului in care acestea se manifesta si sunt tratate, cu intentia de a elimina preconceptiile si a ridica stigmatul de care sufera persoanele diagnosticate cu aceste boli datorita lipsei de informare la nivel colectiv.

In acest scop, Echipa SMart Kids in parteneriat cu Asociatia SM Speromax Alba a impartit un numar de peste 300 de chestionare elevilor de liceu din Alba Iulia, cu scopul efectuarii unui studiu legat de nivelul de cunostinte. Chestionarele contineau intrebari legate de bolile cronice si modul de manifestare a acestora. In paralel cu distributia de chestionare s-au organizat si discutia pe tematica acestor boli in cadrul unei cafenele publice. Discutiile libere au ajutat elevii din Alba Iulia sa isi faca o imagine corecta privitoare la bolile cronice si efectul acestora asupra pacientului sau persoanelor apropiate.

 

Sursa foto: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram