Stiati ca?.. Fortificatiile realizate de Sebastien Le Prestre Vauban..

Publicat în: 
10 noiembrie 2014

Stiati ca fortificatiile realizate de marele inginer militar si maresal francez Sebastien Le Prestre Vauban sunt considerate printre cele mai rezistente fortificatii realizate in epoca in care a trait acesta?

Cetati realizate dupa modelul de stea in 7 colturi, cetati tip Vauban asa cum si-au pastrat ele denumirea dupa numele marelui inginer si arhitect, se afla pe tot teritoriul Europei. Alba Carolina, cetatea de la Alba Iulia este considerata printre cele mai mari si cele mai puternice cetati de acest tip construite vreodata.

Cetatile bastionare de tip vauban erau considerate imposibil de cucerit, iar Cetatea Alba Carolina a fost supusa cu succes acestui test de-a lungul istoriei. Construita in secolul 18 pe Dealul Citadelei cu rol de fortificatie strategica pentru protejarea zonei aflata la acea perioada sub stapanire habsburgica impotriva fortelor de cucerire otomane, Cetatea Alba Carolina este un ansamblu format din trei sisteme de aparare specifice constructiilor lui Sebastien Le Prestre Vauban. Avand un corp principal sub forma de heptagon neregulat cu 7 bastioane, vazuta din aer cetatea are forma de stea in 7 colturi, o forma tipica acestui tip de fortificatii militare. Santul interior al cetatii are o lungime de 27 de metri. In Romania mai exista cetati bastionare de tip vauban la Oradea, Arad si Fagaras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram