Curiozităţi

Acasă / Stiati ca? .. Muzeul National al Unirii a fost folosit..

Stiati ca? .. Muzeul National al Unirii a fost folosit..

Publicat în: 4 feb.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Stiati ca Muzeul National al Unirii de la Alba Iulia a fost folosit ca pavilion de locuinte pentru ofiteri inainte de a fi reamenajat pentru a servi drept spatiu muzeal intre 1967 si 1968?

Cladirea Babilon, inspirata din stilul arhitecturii romanice, este una dintre cele mai cunoscute cladiri din Alba Iulia si a fost construita in perioada 1851-1853, fiind mai apoi utilizata ca si cladire de locuinte pentru cadrele militare.

Cea de-a doua cladire cu valoare de monument istoric a Muzeului National al Unirii de la Alba Iulia este sala Unirii, construita intre anii 1898 si 1900 pentru a servi initial ca si cazinou militar. Cladirea a fost restaurata de doua ori si are un imens rol istoric in Marea Unire, acesta fiind locul in care s-a votat Unirea Transilvaniei cu Romania.

Ambele cladiri apartin astazi Muzeului National al Unirii, fostul Muzeu Alba Iulia ce a fost inaugurat in 1888 de catre Societatea de istorie, arheologie si stiinte ale Naturii sub directorul Adalbert Cserny, renumit arheolog si preluat mai tarziu, in 1929 sub egida Astrei. Muzeul a fost cunoscut si drept Muzeul Regional Alba Iulia pentru o perioada de 30 de ani incepand cu 1938 pentru ca in 1968 sa revina la denumirea de Muzeu al Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia