Stiati ca?.. Orasul Alba Iulia a fost partener..

Publicat în: 
24 martie 2015

Stiati ca, in anul 2014 Alba Iulia a participat la programul TUTUR, Retea Pilot Focusata pe Activitati Temporare ca Instrumente de Regenerare Urbana?

Participarea la program a venit ca raspuns la dorinta primariei de a include constructiile abandonate in peisajul urban. Zonele de acest tip din Alba Iulia, precum platformele industriale Refractara, UTEPS, doua cinematografe si cateva hoteluri neterminate, au fost incluse in programul TUTUR, coordonat din Roma, Italia cu scopul de a se gasi solutii de refunctionalizare.

Pentru implementarea proiectului s-au purtat initial discutii in Paris, la inceputul anului 2014, unde au fost prezenti ca reprezentanti ai municipiului Alba Iulia primarul Mircea Hava, arhitectul Hedviga Calin si expertul Ovidiu Podar. La proiect a mai participat si orasul Bremen din Germania, iar municipalitatea Romei a avut rolul de coordonator.

Obiectivul general al acestui proiect este utilizarea temporara a cladirilor si spatiilor abandonate cu scopul regenerarii urbane a orasului participant. Pentru un impact pozitiv pe termen mediu si lung, in implementarea acestui tip de proiect este foarte important pentru comunitatile locale sa invete de la cei la care aceste masuri au fost deja implementate cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram