Curiozităţi

Acasă / Stiati ca?.. Orasul Alba Iulia a fost partener..

Stiati ca?.. Orasul Alba Iulia a fost partener..

Publicat în: 24 mart.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Stiati ca, in anul 2014 Alba Iulia a participat la programul TUTUR, Retea Pilot Focusata pe Activitati Temporare ca Instrumente de Regenerare Urbana?

Participarea la program a venit ca raspuns la dorinta primariei de a include constructiile abandonate in peisajul urban. Zonele de acest tip din Alba Iulia, precum platformele industriale Refractara, UTEPS, doua cinematografe si cateva hoteluri neterminate, au fost incluse in programul TUTUR, coordonat din Roma, Italia cu scopul de a se gasi solutii de refunctionalizare.

Pentru implementarea proiectului s-au purtat initial discutii in Paris, la inceputul anului 2014, unde au fost prezenti ca reprezentanti ai municipiului Alba Iulia primarul Mircea Hava, arhitectul Hedviga Calin si expertul Ovidiu Podar. La proiect a mai participat si orasul Bremen din Germania, iar municipalitatea Romei a avut rolul de coordonator.

Obiectivul general al acestui proiect este utilizarea temporara a cladirilor si spatiilor abandonate cu scopul regenerarii urbane a orasului participant. Pentru un impact pozitiv pe termen mediu si lung, in implementarea acestui tip de proiect este foarte important pentru comunitatile locale sa invete de la cei la care aceste masuri au fost deja implementate cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia