Știrile PROTV: „Cetatea Alba Iulia oferă spectacole de istorie pentru turiști“

Publicat în: 
6 iulie 2021

Cea mai mare cetate din România a revenit la viață. După o pauză impusă de pandemie, turiștii se pot  bucura din nou de spectacolele de reenactment antic. Startul reprezentațiilor din acest sezon turistic a fost prezentat într-un reportaj marca Știrile Pro Tv.

„Echipați ca pentru luptă, soldații au luat cu asalt una dintre intrările Cetății Alba Carolina. Apoi, dacii și romanii s-au înfruntat, sub ochii a sute de spectatori - unii veniți din străinătate“, astfel începe reportajul PRO TV.

„Cei care dau viață personajelor sunt pasionați de istorie și au în spate sute de ore de repetiții - pentru că totul trebuie să iasă perfect“, se arată în reportaj.

Reportajul integral:

Spectacole de reenactment antic în Cetatea Alba Iulia

Anticul Apulum este readus la viață de Garda Apulum, trupa de reenactment a Muzeului Național al Unirii.

Reprezentațiile trupelor de reenactment au loc în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina, cea mai mare cetate din România. Câmpul de bătălie se înscrie pe locul unde a fost castrul roman de la Apulum, considerat de specialişti cel mai mare oraş roman din provincia Dacia şi totodată centrul politic, economic, militar şi cultural al acesteia.

Spectacolele vor continua până în toamnă, în fiecare vineri, de la ora 19.00. După 15 septembrie, reprezentațiile  vor începe de la ora 18.00. Ultima reprezentanție va avea loc în data de 8 octombrie.

Reenactorii din Garda Apulum sunt oameni cu profesii diferite, dar care au, cu siguranţă, în comun pasiunea pentru cunoaşterea trecutului. Unii au avut-o în sânge, ceilalţi au dobândit-o după ce au intrat în trupele de reconstituiri istorice.

Informațiile despre spectacole de reenactment aparțin autorului articolului.

Sursa reportajului: https://stirileprotv.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram