Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Comedia Take, Ianke si Cadar la Alba Iulia

Comedia Take, Ianke si Cadar la Alba Iulia

Publicat în: 8 feb.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Teatrul de comedie romanesc va fi reprezentat intr-una dintre cele mai bine cunoscute adaptari ale piesei „Take, Ianke si Cadar” in data de 26 februarie, ora 19:00, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor. Piesa, in regia lui Ovidiu Cosac, are in distributie indragitii actori de teatru Gabriel Chirea, Petre Bacioiu, Lucia Vanda Toma, Bogdan Radulescu, Diana Rosca, Stelian Rosian si Emanuel Petran.

Take, Ianke si Cadar este o comedie devenita clasica, apartinand literaturii interbelice care aduce in scena o tema de mare actualitate, relatiile inter-etnice dintre trei prieteni: un roman, un evreu si un turc, prezentand problemele de dragoste ale copiilor a doi dintre prietenii respectivi. Dialogurile savuroase care au intrat pentru totdeauna in repertoriul spectatorului de teatru, fac din piesa lui Victor Ion Popa o adevarata pledoarie despre convietuire inter-etnica, toleranta, prietenie si  dragoste.

Piesa a fost scrisa de Victor Ion Popa in anul 1932, dramaturgul fiind inspirat de replicile antologice pline de umor, prieteniile legate intre localnicii cu religie, cultura si traditii diferite din mediul targurilor moldovenesti de la acea vreme. Piesa a fost jucata pentru prima data la Teatrul „Maria Ventura“ din Bucuresti, in seara de 25 martie 1932.

Localnicii si turistii pot procura biletele la pretul de 30 de lei. Acestea sunt disponibile la Casieria Casei de Cultura a Sindicatelor, iar elevii si studentii beneficiaza de o reducere de 50%.

 

Sursa foto: SibiuOnline.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia